Pieczony schab z żurawiną

maspexdigital
Pieczony schab z żurawiną

0

0 / 0

Pieczony schab to znakomita opcja dla fanów domowych, pieczonych mięs. Aromatyczny schab podaj z żurawiną i ciesz się wykwintną przystawką lub po prostu pysznym plastrem schabu na kanapkę.

6

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

800 g schab

1 łyżecz. mielone ziele angielskie

1 łyżecz. suszony tymianek

0.75 łyżecz. sól

1 szczyp. pieprz

3 łyżka masło

Przygotowanie


1

Schab natrzeć solą, pieprzem, mielonym zielem angielskim i suszonym tymiankiem.

2

Z każdej strony podsmażyć na maśle, aby zamknąć pory, następnie przełożyć do brytfanki lub naczynia do zapiekania, na górę położyć 2 gałązki tymianku, zakryć folią, wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piec 15 minut.

3

Kolejno zmniejszyć temperaturę do 175 stopni i piec 45 minut, odkryć i dopiekać- podlewając powstałym sosem- około 10 minut.

4

Podawać na ciepło lub zimno z żurawiną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2279

kcal

Białka

217

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

149

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły