Pieczony schab z żurawiną
maspexdigital
Pieczony schab to znakomita opcja dla fanów domowych, pieczonych mięs. Aromatyczny schab podaj z żurawiną i ciesz się wykwintną przystawką lub po prostu pysznym plastrem schabu na kanapkę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2279
kcal
Białka
217
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
149
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pieczony schab to znakomita opcja dla fanów domowych, pieczonych mięs. Aromatyczny schab podaj z żurawiną i ciesz się wykwintną przystawką lub po prostu pysznym plastrem schabu na kanapkę.
6
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
800 g schab
1 łyżecz. mielone ziele angielskie
1 łyżecz. suszony tymianek
0.75 łyżecz. sól
1 szczyp. pieprz
3 łyżka masło
Przygotowanie
Schab natrzeć solą, pieprzem, mielonym zielem angielskim i suszonym tymiankiem.
Z każdej strony podsmażyć na maśle, aby zamknąć pory, następnie przełożyć do brytfanki lub naczynia do zapiekania, na górę położyć 2 gałązki tymianku, zakryć folią, wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piec 15 minut.
Kolejno zmniejszyć temperaturę do 175 stopni i piec 45 minut, odkryć i dopiekać- podlewając powstałym sosem- około 10 minut.
Podawać na ciepło lub zimno z żurawiną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2279
kcal
Białka
217
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
149
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.