Example thumb
1

Składniki

1 Kilogram
schab bez kości
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
majeranek
3 Łyżeczki
ŻELATYNA
1 Szklanka
Żurawina suszona
1 Sztuka
kostka rosołowa
3 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Schab osuszyłam ręcznikiem papierowym i dokładnie natarłam solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem. Mięso zawinęłam w folię i wstawiłam na noc do lodówki. Następnego dnia mięso nacięłam w środku i wypełniłam suszoną żurawiną.Obsmażyłam na oleju z każdej strony. Włożyłam do rękawa do pieczenia i piekłam w temp 180 C ponad 1 godzinę. mięso po ostudzeniu pokroiłam w cienkie plastry i ułożyłam na półmisku.
  2. Kostkę bulionową zalałam wrzątkiem i mieszałam aż się rozpuściła. Rozrobiłam ją z żelatyną według proporcji na opakowaniu. Gdy żelatyna zaczeła tężeć zalałam nią mięso i odstawiłam do ostygnięcia.

Opis

Pieczony schab z żurawiną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!