Pieczony schab z żurawiną

m7
Pieczony schab z żurawiną

1

0 / 0

Pieczony schab z żurawiną

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg schab bez kości

1 szcz. sól, pieprz

1 łyżeczka majeranek

3 łyżeczka żelatyna

1 szkl. żurawina suszona

1 szt. kostka rosołowa

3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

Przygotowanie


1

Schab osuszyłam ręcznikiem papierowym i dokładnie natarłam solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem. Mięso zawinęłam w folię i wstawiłam na noc do lodówki. Następnego dnia mięso nacięłam w środku i wypełniłam suszoną żurawiną.Obsmażyłam na oleju z każdej strony. Włożyłam do rękawa do pieczenia i piekłam w temp 180 C ponad 1 godzinę. mięso po ostudzeniu pokroiłam w cienkie plastry i ułożyłam na półmisku.

2

Kostkę bulionową zalałam wrzątkiem i mieszałam aż się rozpuściła. Rozrobiłam ją z żelatyną według proporcji na opakowaniu. Gdy żelatyna zaczeła tężeć zalałam nią mięso i odstawiłam do ostygnięcia.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły