Pieczony schab z dodatkiem żurawiny

barbara.kowal
Pieczony schab z dodatkiem żurawiny

0

0 / 0

Klasyk, którego nie może zabraknąć na moim wigilijnym stole.

5

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg schab bez kości

8 szt. ząbek czosnku

1 kostka masło

4 szczyp. słodka papryka mielona

4 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Umyj i oczyść schab. Nożykiem ponacinaj schab w kilku miejscach.

2

Obrany i posolony wcześniej czosnek wbij w małe otwory. W mięso wetrzyj mieloną paprykę, sól, pieprz, a następnie odstaw je na minimum kilka godzin do lodówki.

3

Schab przykryj folią aluminiową i połóż w natłuszczonej blaszce. Podpiecz w 220 stopniach przez około 20 minut. Następnie skręć temperaturę do 180 stopni, zdejmij folię i piecz do miękkości.

4

Podaj pokrojony w plastry z dodatkiem żurawiny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły