Pieczony schab
m7
Pieczony schab idealnie pasuje na kanapki. Można także przygotować odpowiedni sos i podawać schab na obiad.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
355
kcal
Białka
49
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pieczony schab idealnie pasuje na kanapki. Można także przygotować odpowiedni sos i podawać schab na obiad.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg schab wieprzowy
1 szt. cebula
1 szt. czosnek
2 łyżka majeranek
3 łyżka masło
0.50 łyżka sól, pieprz
Przygotowanie
Schab umyć i osuszyć, następnie natrzeć czosnkiem i solą, oprószyć pieprzem i odstawić na dwie godziny do lodówki.
Po upływie tego czasu schab ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać majerankiem, obłożyć talarkami cebuli i wiórkami masła, podlać delikatnie wodą.
Schab wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec 60 minut, po upływie tego czasu zmniejszyć temperaturę na 180 stopni i piec jeszcze 40- 60 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
355
kcal
Białka
49
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.