Pieczony schab
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczony schab](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974821944.jpeg&w=3840&q=75)
Pieczony schab idealnie pasuje na kanapki. Można także przygotować odpowiedni sos i podawać schab na obiad.
0
0 / 0
Pieczony schab idealnie pasuje na kanapki. Można także przygotować odpowiedni sos i podawać schab na obiad.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg schab wieprzowy
1 szt. cebula
1 szt. czosnek
2 łyżka majeranek
3 łyżka masło
0.50 łyżka sól, pieprz
Przygotowanie
Schab umyć i osuszyć, następnie natrzeć czosnkiem i solą, oprószyć pieprzem i odstawić na dwie godziny do lodówki.
Po upływie tego czasu schab ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać majerankiem, obłożyć talarkami cebuli i wiórkami masła, podlać delikatnie wodą.
Schab wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec 60 minut, po upływie tego czasu zmniejszyć temperaturę na 180 stopni i piec jeszcze 40- 60 minut.