Pieczony schab

m7
Pieczony schab

0

0 / 0

Pieczony schab idealnie pasuje na kanapki. Można także przygotować odpowiedni sos i podawać schab na obiad.

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg schab wieprzowy

1 szt. cebula

1 szt. czosnek

2 łyżka majeranek

3 łyżka masło

0.50 łyżka sól, pieprz

Przygotowanie


1

Schab umyć i osuszyć, następnie natrzeć czosnkiem i solą, oprószyć pieprzem i odstawić na dwie godziny do lodówki.

2

Po upływie tego czasu schab ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać majerankiem, obłożyć talarkami cebuli i wiórkami masła, podlać delikatnie wodą.

3

Schab wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec 60 minut, po upływie tego czasu zmniejszyć temperaturę na 180 stopni i piec jeszcze 40- 60 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

355

kcal

Białka

49

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły