Pieczony naleśnik z owocami
kontakt_3
Naleśnik w nowej odsłonie. Zamiast smażenia wybieramy zdrowsze pieczenie. Pyszne śniadanie, przekąska, lub podwieczorek.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
2.3 / 3
Naleśnik w nowej odsłonie. Zamiast smażenia wybieramy zdrowsze pieczenie. Pyszne śniadanie, przekąska, lub podwieczorek.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
3 szt. jaja l
0.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
0.50 szkl. mleko
0.25 łyżecz. sól
2 łyżka cukier trzcinowy
2 łyżecz. olej kokosowy
1 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka cukier puder
200 g owoce sezonowe
Przygotowanie
Do piekarnika wstawiamy naczynie żeliwne ok. 20-24 cm (lub dwa mniejsze). Ustawiamy temperaturę na 200 stopni C.
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier, miksujemy minutę. Dodajemy pozostałe składniki i dalej miksujemy do połączenia składników. Ciasto będzie rzadkie.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej kokosowy i równo rozprowadzamy po patelni. Wlewamy ciasto i zamykamy piekarnik na 20 minut. Sprawdzamy, w razie potrzemy dopiec jeszcze przez 5 min w temp 180 stopni C.
Podajemy gorący, posypujemy cukrem pudrem i dokładamy owoce. SMACZNEGO!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.