Pieczony naleśnik z owocami

kontakt_3
Pieczony naleśnik z owocami

2

2.3 / 3

Naleśnik w nowej odsłonie. Zamiast smażenia wybieramy zdrowsze pieczenie. Pyszne śniadanie, przekąska, lub podwieczorek.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

3 szt. jaja l

0.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

0.50 szkl. mleko

0.25 łyżecz. sól

2 łyżka cukier trzcinowy

2 łyżecz. olej kokosowy

1 łyżka oliwa z oliwek

1 łyżka cukier puder

200 g owoce sezonowe

Przygotowanie


1

Do piekarnika wstawiamy naczynie żeliwne ok. 20-24 cm (lub dwa mniejsze). Ustawiamy temperaturę na 200 stopni C.

2

Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier, miksujemy minutę. Dodajemy pozostałe składniki i dalej miksujemy do połączenia składników. Ciasto będzie rzadkie.

3

Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej kokosowy i równo rozprowadzamy po patelni. Wlewamy ciasto i zamykamy piekarnik na 20 minut. Sprawdzamy, w razie potrzemy dopiec jeszcze przez 5 min w temp 180 stopni C.

4

Podajemy gorący, posypujemy cukrem pudrem i dokładamy owoce. SMACZNEGO!!!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

338

kcal

Białka

46

gram

Węglowodany

43

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły