Pieczony naleśnik z owocami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_3
![Pieczony naleśnik z owocami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975930739.jpeg&w=3840&q=75)
Naleśnik w nowej odsłonie. Zamiast smażenia wybieramy zdrowsze pieczenie. Pyszne śniadanie, przekąska, lub podwieczorek.
2
2.3 / 3
Naleśnik w nowej odsłonie. Zamiast smażenia wybieramy zdrowsze pieczenie. Pyszne śniadanie, przekąska, lub podwieczorek.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
3 szt. jaja l
0.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
0.50 szkl. mleko
0.25 łyżecz. sól
2 łyżka cukier trzcinowy
2 łyżecz. olej kokosowy
1 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka cukier puder
200 g owoce sezonowe
Przygotowanie
Do piekarnika wstawiamy naczynie żeliwne ok. 20-24 cm (lub dwa mniejsze). Ustawiamy temperaturę na 200 stopni C.
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier, miksujemy minutę. Dodajemy pozostałe składniki i dalej miksujemy do połączenia składników. Ciasto będzie rzadkie.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej kokosowy i równo rozprowadzamy po patelni. Wlewamy ciasto i zamykamy piekarnik na 20 minut. Sprawdzamy, w razie potrzemy dopiec jeszcze przez 5 min w temp 180 stopni C.
Podajemy gorący, posypujemy cukrem pudrem i dokładamy owoce. SMACZNEGO!!!