Pieczony naleśnik z owocami
kontakt_3
Naleśnik w nowej odsłonie. Zamiast smażenia wybieramy zdrowsze pieczenie. Pyszne śniadanie, przekąska, lub podwieczorek.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
338
kcal
Białka
46
gram
Węglowodany
43
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
2.3 / 3
Naleśnik w nowej odsłonie. Zamiast smażenia wybieramy zdrowsze pieczenie. Pyszne śniadanie, przekąska, lub podwieczorek.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
3 szt. jaja l
0.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
0.50 szkl. mleko
0.25 łyżecz. sól
2 łyżka cukier trzcinowy
2 łyżecz. olej kokosowy
1 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka cukier puder
200 g owoce sezonowe
Przygotowanie
Do piekarnika wstawiamy naczynie żeliwne ok. 20-24 cm (lub dwa mniejsze). Ustawiamy temperaturę na 200 stopni C.
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier, miksujemy minutę. Dodajemy pozostałe składniki i dalej miksujemy do połączenia składników. Ciasto będzie rzadkie.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej kokosowy i równo rozprowadzamy po patelni. Wlewamy ciasto i zamykamy piekarnik na 20 minut. Sprawdzamy, w razie potrzemy dopiec jeszcze przez 5 min w temp 180 stopni C.
Podajemy gorący, posypujemy cukrem pudrem i dokładamy owoce. SMACZNEGO!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
338
kcal
Białka
46
gram
Węglowodany
43
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.