1

Składniki

300 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
3 Szczypty
sól, pieprz
0.75 Pęczka
Szparagi
300 Gramów
makaron Lubella Pappardelle
150 Gramów
pomidorki koktajlowe
150 Gramów
Szynka parmeńska
3 Sztuki
Jajka przepiórcze
1.5 Sztuki
cebula
4.5 Łyżki
oliwa
3 Łyżki
parmezan
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  2. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekana cebulę oraz szynkę
  3. Wrzuć pokrojone szparagi oraz pomidorki i smaż jeszcze parę minut
  4. Do warzyw i szynki wlej śmietanę. Posyp parmezanem. Duś parę minut
  5. Dopraw do smaku solą i pieprzem
  6. Do sosu wsyp wcześniej przygotowany makaron i wymieszaj dokładnie
  7. Porcje makaronu przełóż do małych naczyń żaroodpornych i wbij na środek jajko
  8. Włóż makaron do piekarnika i piecz przez 8 minut w temperaturze 180 stopni

Opis

Przepis na bardzo łatwe danie z nutą elegancji. Idealne na wizytę gości lub niedzielny obiad.

Podobne przepisy

Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi

Łatwy Do 40 min
Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Łazanki z cukinią

Łatwy Do 40 min
Łazanki z cukinią

Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Łatwy Do 40 min
Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Mini lasagne z cukinią

Średni Do 1 godz
Mini lasagne z cukinią

Pappardelle z dorszem na szpinaku

Łatwy Do 40 min
Pappardelle z dorszem na szpinaku

Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowym

Łatwy Do 40 min
Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!