Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Przepis na bardzo łatwe danie z nutą elegancji - pieczony makaron z jajkami przepiórczymi. Idealne danie na wizytę gości lub niedzielny obiad. Do jego wykonania będziesz potrzebować: śmietanki kremowej 30%, szparagów, makaronu typu pappardelle, pomidorków koktajlowych, szynki parmeńskiej, jajek przepiórczych, cebuli, oliwy, parmezanu oraz przypraw w postaci soli i pieprzu.
200 | Mililitrów |
śmietanka kremowa 30%
|
|
2 | Szczypty |
sól, pieprz
|
|
0.5 | Pęczka |
Szparagi
|
|
200 | Gramów |
makaron Lubella Pappardelle
|
|
100 | Gramów | ||
100 | Gramów |
Szynka parmeńska
|
|
2 | Sztuki |
Jajka przepiórcze
|
|
1 | Sztuka | ||
3 | Łyżki |
oliwa
|
|
2 | Łyżki |
parmezan
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |