0

Składniki

0.5 Kilograma
Łosoś świeży
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Łyżeczki
przyprawa do ryb
1 Szklanka
Cieciorka
3 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
cytryna
1 Łyżka
oliwa z oliwek
0.5 Sztuki
brokuły
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Filety oddzielamy od skórki. Myjemy i osuszamy. Doprawiamy przyprawą do ryb i skrapiamy sokiem z wyciśniętej cytryny. Odstawiamy na 10 minut. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy około 20 minut.
  2. Cieciorkę zalewamy dzień wcześniej wodą. Odstawiamy na całą noc.
  3. Następnego dnia odlewamy wodę i płuczemy. Gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania solimy wodę.
  4. Brokuły gotujemy. Po ugotowaniu rozdzielamy je widelcem.
  5. Na patelni rozgrzewamy oliwę i kładziemy brokuły i świeżo wyciśnięty czosnek. Po chwili dodajemy cieciorkę. Doprawiamy solą morską i pieprzem kolorowym do smaku.
  6. Na talerzyku układamy cieciorkę z brokułami a na to upieczonego łososia.
  7. Rybę udekorowałam startą skórką z grejpfruta.

Opis

Pieczony łosoś z cieciorką i brokułami

Podobne przepisy

Makaron Pełne Ziarno świdry z orkiszem z mortadelą, pistacj...

Łatwy Do 40 min
Makaron Pełne Ziarno świdry z orkiszem z mortadelą, pistacj...

Mini pizza na spodzie brokułowym

Łatwy Do 1,5 godz
Mini pizza na spodzie brokułowym

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Łatwy Do 3 godz
Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Kokardka otulona botwinką

Łatwy Do 1 godz
Kokardka otulona botwinką

Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Łatwy Do 40 min
Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Kokardki z nowalijkami

Łatwy Do 40 min
Kokardki z nowalijkami

Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Łatwy Ponad 3 godz
Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!