Pieczony łosoś z cieciorką i brokułami

m7
Pieczony łosoś z cieciorką i brokułami

0

0 / 0

Pieczony łosoś z cieciorką i brokułami

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg łosoś świeży

1 szcz. sól, pieprz

2 łyżeczka przyprawa do ryb

1 szkl. cieciorka

3 szt. ząbek czosnku

1 szt. cytryna

1 łyżka oliwa z oliwek

0.50 szt. brokuły

Przygotowanie


1

Filety oddzielamy od skórki. Myjemy i osuszamy. Doprawiamy przyprawą do ryb i skrapiamy sokiem z wyciśniętej cytryny. Odstawiamy na 10 minut. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy około 20 minut.

2

Cieciorkę zalewamy dzień wcześniej wodą. Odstawiamy na całą noc.

3

Następnego dnia odlewamy wodę i płuczemy. Gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania solimy wodę.

4

Brokuły gotujemy. Po ugotowaniu rozdzielamy je widelcem.

5

Na patelni rozgrzewamy oliwę i kładziemy brokuły i świeżo wyciśnięty czosnek. Po chwili dodajemy cieciorkę. Doprawiamy solą morską i pieprzem kolorowym do smaku.

6

Na talerzyku układamy cieciorkę z brokułami a na to upieczonego łososia.

7

Rybę udekorowałam startą skórką z grejpfruta.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły