0

Składniki

0.5 Kilograma
Łosoś świeży
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Łyżeczki
przyprawa do ryb
1 Szklanka
Cieciorka
3 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
cytryna
1 Łyżka
oliwa z oliwek
0.5 Sztuki
brokuły
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Filety oddzielamy od skórki. Myjemy i osuszamy. Doprawiamy przyprawą do ryb i skrapiamy sokiem z wyciśniętej cytryny. Odstawiamy na 10 minut. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy około 20 minut.
  2. Cieciorkę zalewamy dzień wcześniej wodą. Odstawiamy na całą noc.
  3. Następnego dnia odlewamy wodę i płuczemy. Gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania solimy wodę.
  4. Brokuły gotujemy. Po ugotowaniu rozdzielamy je widelcem.
  5. Na patelni rozgrzewamy oliwę i kładziemy brokuły i świeżo wyciśnięty czosnek. Po chwili dodajemy cieciorkę. Doprawiamy solą morską i pieprzem kolorowym do smaku.
  6. Na talerzyku układamy cieciorkę z brokułami a na to upieczonego łososia.
  7. Rybę udekorowałam startą skórką z grejpfruta.

Opis

Pieczony łosoś z cieciorką i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!