Pieczony łosoś w sosie neapolitańskim
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Pieczony łosoś w sosie neapolitańskim](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974926036.jpeg&w=3840&q=75)
Pieczony łosoś w sosie neapolitańskim to sposób na błyskawiczny i przepyszny obiad. Wystarczy kilkanaście minut, by cieszyć się smakiem soczystego łososia z dodatkiem sosu neapolitańskiego.
0
0 / 0
Pieczony łosoś w sosie neapolitańskim to sposób na błyskawiczny i przepyszny obiad. Wystarczy kilkanaście minut, by cieszyć się smakiem soczystego łososia z dodatkiem sosu neapolitańskiego.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g łosoś świeży
1 łyżecz. oliwa z oliwek
0.50 szt. limonka
0.50 łyżecz. papryka mielona słodka
Przygotowanie
1
Sos przelewamy do naczynia żaroodpornego.
2
Na wierzchu układamy łososia natartego oliwą, sokiem z limonki i przyprawami.
3
Całość pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
4
Podajemy z pieczywem.