Pieczony łosoś w sosie neapolitańskim
maspexdigital
Pieczony łosoś w sosie neapolitańskim to sposób na błyskawiczny i przepyszny obiad. Wystarczy kilkanaście minut, by cieszyć się smakiem soczystego łososia z dodatkiem sosu neapolitańskiego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
285
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pieczony łosoś w sosie neapolitańskim to sposób na błyskawiczny i przepyszny obiad. Wystarczy kilkanaście minut, by cieszyć się smakiem soczystego łososia z dodatkiem sosu neapolitańskiego.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g łosoś świeży
1 łyżecz. oliwa z oliwek
0.50 szt. limonka
0.50 łyżecz. papryka mielona słodka
Przygotowanie
Sos przelewamy do naczynia żaroodpornego.
Na wierzchu układamy łososia natartego oliwą, sokiem z limonki i przyprawami.
Całość pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
Podajemy z pieczywem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
285
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.