Pieczony łosoś w sosie neapolitańskim

maspexdigital
Pieczony łosoś w sosie neapolitańskim

0

0 / 0

Pieczony łosoś w sosie neapolitańskim to sposób na błyskawiczny i przepyszny obiad. Wystarczy kilkanaście minut, by cieszyć się smakiem soczystego łososia z dodatkiem sosu neapolitańskiego.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

250 g łosoś świeży

1 łyżeczka oliwa z oliwek

0.50 szt. limonka

0.50 łyżeczka papryka mielona słodka

Przygotowanie


1

Sos przelewamy do naczynia żaroodpornego.

2

Na wierzchu układamy łososia natartego oliwą, sokiem z limonki i przyprawami.

3

Całość pieczemy 20 minut w 180 stopniach.

4

Podajemy z pieczywem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły