Pieczony łosoś w sosie neapolitańskim

maspexdigital
Pieczony łosoś w sosie neapolitańskim

0

0 / 0

Pieczony łosoś w sosie neapolitańskim to sposób na błyskawiczny i przepyszny obiad. Wystarczy kilkanaście minut, by cieszyć się smakiem soczystego łososia z dodatkiem sosu neapolitańskiego.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

250 g łosoś świeży

1 łyżecz. oliwa z oliwek

0.50 szt. limonka

0.50 łyżecz. papryka mielona słodka

Przygotowanie


1

Sos przelewamy do naczynia żaroodpornego.

2

Na wierzchu układamy łososia natartego oliwą, sokiem z limonki i przyprawami.

3

Całość pieczemy 20 minut w 180 stopniach.

4

Podajemy z pieczywem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

285

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły