Pieczony łosoś w cieście francuskim
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczony łosoś w cieście francuskim](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974692335.jpeg&w=3840&q=75)
Pieczony łosoś w cieście francuskim to sposób na ubogacenie prostej w przygotowaniu ryby. Ciesz się nowym połączeniem, które zajmie Ci chwilę.
0
0 / 0
Pieczony łosoś w cieście francuskim to sposób na ubogacenie prostej w przygotowaniu ryby. Ciesz się nowym połączeniem, które zajmie Ci chwilę.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
2 łyżecz. przyprawa do ryb
200 g łosoś świeży
1 szt. ciasto francuskie
Przygotowanie
1
Łososia kroimy w plastry i doprawiamy przyprawą do ryb. Pieczemy w piekarniku. Gdy będzie gotowy odstawiamy do ostygnięcia. Ciasto kroimy na kwadraty. Nakładamy łososia i przykrywamy drugim kwadratem ciasta. Pieczemy w 180 C około 25 minut.