Pieczony łosoś w cieście francuskim
m7
Pieczony łosoś w cieście francuskim to sposób na ubogacenie prostej w przygotowaniu ryby. Ciesz się nowym połączeniem, które zajmie Ci chwilę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
306
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pieczony łosoś w cieście francuskim to sposób na ubogacenie prostej w przygotowaniu ryby. Ciesz się nowym połączeniem, które zajmie Ci chwilę.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 łyżecz. przyprawa do ryb
200 g łosoś świeży
1 szt. ciasto francuskie
Przygotowanie
Łososia kroimy w plastry i doprawiamy przyprawą do ryb. Pieczemy w piekarniku. Gdy będzie gotowy odstawiamy do ostygnięcia. Ciasto kroimy na kwadraty. Nakładamy łososia i przykrywamy drugim kwadratem ciasta. Pieczemy w 180 C około 25 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
306
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.