Pieczony królik

m7
Pieczony królik

0

0 / 0

Pyszny pieczony królik

9

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 wino białe wytrawne

50 ocet balsamiczny

1 łyżecz. pieprz kolorowy

1 łyżecz. papryka słodka

1 szt. królik cały

1 szt. cebula

1 łyżka sól

2 łyżka sos sojowy

0.50 łyżecz. czosnek

Przygotowanie


1

Oczyszczonego i umytego królika pokroić na kawałki i umieścić w misce.

2

Cebulę obrać, umyć i pokroić w plastry, dodać do mięsa.

3

Wszystkie pozostałe składniki dokładnie wymieszać.

4

Marynatą zalać kurczaka, chwilę mięso masować z marynatą.

5

Przykryć miskę folią spożywczą i wstawić do lodówki na 10 godzin.

6

Po upływie tego czasu mięso bez cebuli przełożyć na blachę do pieczenia.

7

Na blaszce ustawić miseczkę z wodą.

8

Królika piec w temperaturze 175-180 stopni przez 80 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

319

kcal

Białka

41

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły