Pieczony królik
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczony królik](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974566838.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny pieczony królik
0
0 / 0
Pyszny pieczony królik
9
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
100 wino białe wytrawne
50 ocet balsamiczny
1 łyżecz. pieprz kolorowy
1 łyżecz. papryka słodka
1 szt. królik cały
1 szt. cebula
1 łyżka sól
2 łyżka sos sojowy
0.50 łyżecz. czosnek
Przygotowanie
1
Oczyszczonego i umytego królika pokroić na kawałki i umieścić w misce.
2
Cebulę obrać, umyć i pokroić w plastry, dodać do mięsa.
3
Wszystkie pozostałe składniki dokładnie wymieszać.
4
Marynatą zalać kurczaka, chwilę mięso masować z marynatą.
5
Przykryć miskę folią spożywczą i wstawić do lodówki na 10 godzin.
6
Po upływie tego czasu mięso bez cebuli przełożyć na blachę do pieczenia.
7
Na blaszce ustawić miseczkę z wodą.
8
Królika piec w temperaturze 175-180 stopni przez 80 minut.