Pieczony królik
m7
Pyszny pieczony królik
Wartości odżywcze na porcję
Energia
319
kcal
Białka
41
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszny pieczony królik
9
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 wino białe wytrawne
50 ocet balsamiczny
1 łyżecz. pieprz kolorowy
1 łyżecz. papryka słodka
1 szt. królik cały
1 szt. cebula
1 łyżka sól
2 łyżka sos sojowy
0.50 łyżecz. czosnek
Przygotowanie
Oczyszczonego i umytego królika pokroić na kawałki i umieścić w misce.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w plastry, dodać do mięsa.
Wszystkie pozostałe składniki dokładnie wymieszać.
Marynatą zalać kurczaka, chwilę mięso masować z marynatą.
Przykryć miskę folią spożywczą i wstawić do lodówki na 10 godzin.
Po upływie tego czasu mięso bez cebuli przełożyć na blachę do pieczenia.
Na blaszce ustawić miseczkę z wodą.
Królika piec w temperaturze 175-180 stopni przez 80 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
319
kcal
Białka
41
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.