Pieczony camembert z dżemem 100% z owoców

maspexdigital
Pieczony camembert  z dżemem 100% z owoców

0

0 / 0

Jak zaskoczyć znajomych przekąską na ciepło? Podpieczony camembert z dżemem 100% porzeczkowym to hit na każdej imprezie. Szybko się go przygotowuje, podany wygląda atrakcyjnie i smakuje obłędnie z dodatkami!

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. ser camembert

2 łyżka dżem łowicz 100% z owoców czarna porzeczka

2 łyżecz. sos balsamiczny

2 łyżka płatki migdałowe

Przygotowanie


1

Sery ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i zapiekać przez 18 minut w 180 stopniach.

2

Podawać od razu, z dżemem, skropić sosem balsamicznym, posypać migdałami w płatkach i udekorować świeżym rozmarynem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

451

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

34

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły