Pieczony boczek
m7
Pieczony boczek
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1280
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
133
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pieczony boczek
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg surowy boczek
3 szczyp. pieprz
4 szczyp. sól
1 łyżecz. majeranek
Przygotowanie
1.Z boczku odkrajam skórkę, mięso nacieram solą wymieszaną z przyprawami i odstawiam na kilka godzin aby się smaki wchłonęły.
2.Piec w piekarniku w temp. 200 stopni C około godziny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1280
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
133
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.