Pieczone ziemniaki ze szpinakiem

m7

Wspaniały przepis na wieczory we dwoje. Wspaniałe na kolacje i uroczystosci.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2429
kcal
Białka
41
gram
Węglowodany
255
gram
Tłuszcze
117
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wspaniały przepis na wieczory we dwoje. Wspaniałe na kolacje i uroczystosci.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 szkl. szpinak mrożony
2 szt. cebula
2 szt. czosnek
8 szt. ziemniaki
1 szt. śmietana 18%
3 łyżka olej
Przygotowanie
Ziemniaki obrać i podgotować w osolonej wodzie. Cebulę z przeciśniętym czosnkiem przesmażyć na oleju. Dodać szpinak i dusić. Pod koniec duszenia doprawić pieprzem i solą.
podgotowane ziemniaki pokroić w grube plastry. Wyłożyć na natłuszczoną blachę i zapiekać w piekarniku z jednej strony. Przełożyć plastry ziemniaka na drugą stronę i położyć wcześniej przyrządzony szpinak. Zapiec.
Po wyjęciu z piekarnika na każdą porcję nałożyć po pół łyżeczki kwaśnej śmietany.
ziemniaczki w tym wykonaniu są odjazdowe.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2429
kcal
Białka
41
gram
Węglowodany
255
gram
Tłuszcze
117
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.