Pieczone ziemniaki ze szpinakiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczone ziemniaki ze szpinakiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976999278.jpeg&w=3840&q=75)
Wspaniały przepis na wieczory we dwoje. Wspaniałe na kolacje i uroczystosci.
0
0 / 0
Wspaniały przepis na wieczory we dwoje. Wspaniałe na kolacje i uroczystosci.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 szkl. szpinak mrożony
2 szt. cebula
2 szt. czosnek
8 szt. ziemniaki
1 szt. śmietana 18%
3 łyżka olej
Przygotowanie
Ziemniaki obrać i podgotować w osolonej wodzie. Cebulę z przeciśniętym czosnkiem przesmażyć na oleju. Dodać szpinak i dusić. Pod koniec duszenia doprawić pieprzem i solą.
podgotowane ziemniaki pokroić w grube plastry. Wyłożyć na natłuszczoną blachę i zapiekać w piekarniku z jednej strony. Przełożyć plastry ziemniaka na drugą stronę i położyć wcześniej przyrządzony szpinak. Zapiec.
Po wyjęciu z piekarnika na każdą porcję nałożyć po pół łyżeczki kwaśnej śmietany.
ziemniaczki w tym wykonaniu są odjazdowe.