Pieczone ziemniaki z pastą twarogową

maspexdigital
Pieczone ziemniaki z pastą twarogową

1

3.7 / 3

Zaskocz zaproszonych gości i przyrządź pyszne pieczone ziemniaczki z pastą twarogową w kilka chwil. Potrzebujesz koncentratu pomidorowego, twarogu, czosnku, świeżych ziół, ziemniaków i przypraw. Wymieszaj ser z koncentratem, dodaj czosnek i zioła. Dopraw do smaku ulubionymi przyprawami i wypełnij wcześniej upieczone ziemniaki. Przepis na pieczone ziemniaki z pastą twarogową jest już gotowy!

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

250 g ser twarogowy

1 szt. ząbek czosnku

1 pęcz. świeże zioła

4 szt. ziemniaki

2 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Ser mieszamy z koncentratem.

2

Dodajemy roztarty czosnek, posiekane zioła.

3

Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku. Podajemy jako dodatek do ziemniaków pieczonych w piecu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

918

kcal

Białka

43

gram

Węglowodany

135

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły