0

Składniki

2 Szczypty
sól, pieprz
3 Łyżeczki
zioła prowansalskie
2 Sztuki
ząbek czosnku
7 Sztuk
ziemniaki
4 Łyżki
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obrać następnie ugotować je na pół twardo.
  2. Pokroić w dość spore plasterki.
  3. Na patelni rozgrzać olej następnie włożyć do niego ziemniaki.
  4. Całość posypać ziołami lub gotową przyprawą do ziemniaków dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
  5. Smażyć na złoty kolor z obu stron.

Opis

dobre na obiad jak i na kolację

Podobne przepisy

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Mini wege-pizza na spodzie brokułowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Mini wege-pizza na spodzie brokułowym

Muszle faszerowane mięsem mielonym

Przepis
Trudny Do 1 godz
Muszle faszerowane mięsem mielonym

Placki ziemniaczane z prowansalskim sosem pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Placki ziemniaczane z prowansalskim sosem pomidorowym

Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Rolada z indyka z kolorowym pieprzem

Przepis
Średni Do 3 godz
Rolada z indyka z kolorowym pieprzem

Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!