0

Składniki

2 Szczypty
sól, pieprz
3 Łyżeczki
zioła prowansalskie
2 Sztuki
ząbek czosnku
7 Sztuk
ziemniaki
4 Łyżki
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obrać następnie ugotować je na pół twardo.
  2. Pokroić w dość spore plasterki.
  3. Na patelni rozgrzać olej następnie włożyć do niego ziemniaki.
  4. Całość posypać ziołami lub gotową przyprawą do ziemniaków dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
  5. Smażyć na złoty kolor z obu stron.

Opis

dobre na obiad jak i na kolację

Podobne przepisy

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Łatwy Ponad 3 godz
Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Mini pizza na spodzie brokułowym

Łatwy Do 1,5 godz
Mini pizza na spodzie brokułowym

Muszle faszerowane mięsem mielonym

Trudny Do 1 godz
Muszle faszerowane mięsem mielonym

Rolada z indyka z kolorowym pieprzem

Średni Do 3 godz
Rolada z indyka z kolorowym pieprzem

Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Spaghetti z krewetkami

Łatwy Do 40 min
Spaghetti z krewetkami

Tapenade

Średni Do 40 min
Tapenade

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!