Pieczone ziemniaki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczone ziemniaki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973022974.jpeg&w=3840&q=75)
Dodatek do dań mięsnych i rybnych.
0
0 / 0
Dodatek do dań mięsnych i rybnych.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
2 kg ziemniaki
1 łyżecz. papryka ostra
5 łyżka olej
1.50 łyżka ziołowe ziarenka smaku
Przygotowanie
1
Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy tak jak frytki, ale dużo grubiej.
2
Dodajemy olej, paprykę i ziarenka smaku, mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
3
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 25-30 minut.