Pieczone żeberka w marynacie z żurawiny

maspexdigital
Pieczone żeberka w marynacie z żurawiny

0

3.7 / 3

Jeśli uwielbiasz żeberka w sosie bbq to te w marynacie z żurawiny również przypadną Ci do gustu. Przygotowanie tych żeberek jest banalnie proste a efekt zachwycający. Wypróbuj!

10

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg żeberka wieprzowe

0.50 szkl. woda

3 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

1 łyżka sos sojowy

2 łyżka olej

1 łyżecz. suszony rozmaryn

0.50 łyżecz. sól

0.30 łyżecz. mielone ziele angielskie

0.30 łyżecz. papryka wędzona

Przygotowanie


1

Żeberka (jeżeli są w całym pasku, to pociąć na mniejsze części) wymieszać z poszatkowaną cebulą, posiekanymi ząbkami czosnku, przyprawami, konfiturą, olejem i odstawić na 30 minut.

2

Przełożyć do naczynia żaroodpornego, delikatnie wlać wodę, zakryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 stopni i piec 60 minut.

3

Odkryć, wierzch podlać powstałym sosem i dopiekać jeszcze przez 15 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

781

kcal

Białka

38

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

65

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły