Pieczone żeberka w marynacie z żurawiny
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Pieczone żeberka w marynacie z żurawiny](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977028189.jpeg&w=3840&q=75)
Jeśli uwielbiasz żeberka w sosie bbq to te w marynacie z żurawiny również przypadną Ci do gustu. Przygotowanie tych żeberek jest banalnie proste a efekt zachwycający. Wypróbuj!
0
3.7 / 3
Jeśli uwielbiasz żeberka w sosie bbq to te w marynacie z żurawiny również przypadną Ci do gustu. Przygotowanie tych żeberek jest banalnie proste a efekt zachwycający. Wypróbuj!
10
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg żeberka wieprzowe
0.50 szkl. woda
3 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula
1 łyżka sos sojowy
2 łyżka olej
1 łyżecz. suszony rozmaryn
0.50 łyżecz. sól
0.30 łyżecz. mielone ziele angielskie
0.30 łyżecz. papryka wędzona
Przygotowanie
Żeberka (jeżeli są w całym pasku, to pociąć na mniejsze części) wymieszać z poszatkowaną cebulą, posiekanymi ząbkami czosnku, przyprawami, konfiturą, olejem i odstawić na 30 minut.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego, delikatnie wlać wodę, zakryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 stopni i piec 60 minut.
Odkryć, wierzch podlać powstałym sosem i dopiekać jeszcze przez 15 minut.