Pieczone żeberka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczone żeberka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976904961.jpeg&w=3840&q=75)
żeberka na szybko i bardzo prosto
0
0 / 0
żeberka na szybko i bardzo prosto
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
500 g żeberka wieprzowe
2 szt. marchew
2 szt. owoc jałowca
1 łyżka masło
3 łyżka przyprawa do mięsa
Przygotowanie
1
Żeberka myjemy i dokładnie nacieramy przyprawą do żeberek wymieszaną z owocami jałowca potłuczonymi w moździerzu. Marchewkę kroimy w plasterki. Żeberka smażymy na gorącym maśle aby zatkać pory. Następnie przekładamy do brytfanny, dodajemy pokrojoną marchewkę i pieczemy ok 1,5h w temp. 190st.