Pieczone warzywa z sosem chrzanowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Pieczone warzywa z sosem chrzanowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973162449.jpeg&w=3840&q=75)
Chrzan - bardzo zdrowy składnik wielu potraw. Dzięki swym wyjątkowym właściwościom pomaga w walce z różnymi bólami. Warto dodawać go do dań. Nasza propozycja to pieczone warzywa w sosie chrzanowym. Idealna potrawa na Boże Narodzenie!
0
3.5 / 2
Chrzan - bardzo zdrowy składnik wielu potraw. Dzięki swym wyjątkowym właściwościom pomaga w walce z różnymi bólami. Warto dodawać go do dań. Nasza propozycja to pieczone warzywa w sosie chrzanowym. Idealna potrawa na Boże Narodzenie!
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. pietruszka
1 szt. seler
1 szt. kalafior
1 szt. cebula
1 szt. chrzan krakus
250 g śmietana
1 szt. nektar tymbark czarna porzeczka
Przygotowanie
Warzywa dokładnie myjemy i układamy na brytfance.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zostawiamy do uzyskania przez warzywa miękkości.
Śmietanę łączymy z chrzanem i przyprawiamy pieprzem dla smaku.
Upieczone warzywa wykładamy na talerz i polewamy sosem chrzanowym.