Pieczone warzywa z sosem chrzanowym
kontakt_1
Chrzan - bardzo zdrowy składnik wielu potraw. Dzięki swym wyjątkowym właściwościom pomaga w walce z różnymi bólami. Warto dodawać go do dań. Nasza propozycja to pieczone warzywa w sosie chrzanowym. Idealna potrawa na Boże Narodzenie!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
337
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.5 / 2
Chrzan - bardzo zdrowy składnik wielu potraw. Dzięki swym wyjątkowym właściwościom pomaga w walce z różnymi bólami. Warto dodawać go do dań. Nasza propozycja to pieczone warzywa w sosie chrzanowym. Idealna potrawa na Boże Narodzenie!
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. pietruszka
1 szt. seler
1 szt. kalafior
1 szt. cebula
1 szt. chrzan krakus
250 g śmietana
1 szt. nektar tymbark czarna porzeczka
Przygotowanie
Warzywa dokładnie myjemy i układamy na brytfance.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zostawiamy do uzyskania przez warzywa miękkości.
Śmietanę łączymy z chrzanem i przyprawiamy pieprzem dla smaku.
Upieczone warzywa wykładamy na talerz i polewamy sosem chrzanowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
337
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.