Pieczone warzywa z sosem chrzanowym

kontakt_1
Pieczone warzywa z sosem chrzanowym

0

3.5 / 2

Chrzan - bardzo zdrowy składnik wielu potraw. Dzięki swym wyjątkowym właściwościom pomaga w walce z różnymi bólami. Warto dodawać go do dań. Nasza propozycja to pieczone warzywa w sosie chrzanowym. Idealna potrawa na Boże Narodzenie!

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. pietruszka

1 szt. seler

1 szt. kalafior

1 szt. cebula

1 szt. chrzan krakus

250 g śmietana

1 szt. nektar tymbark czarna porzeczka

Przygotowanie


1

Warzywa dokładnie myjemy i układamy na brytfance.

2

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zostawiamy do uzyskania przez warzywa miękkości.

3

Śmietanę łączymy z chrzanem i przyprawiamy pieprzem dla smaku.

4

Upieczone warzywa wykładamy na talerz i polewamy sosem chrzanowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

337

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły