Pieczone warzywa z ketchupem
kontakt_2
Pieczone ziemniaki z miodową marchewką sprawdzą się idealnie jako dodatek do świątecznego obiadu. Ziemniaki są chrupiące i aromatyczne od przypraw, a marchewka delikatna i lekko słodka od miodu. Wspólnie tworzą idealny duet.
0
0 / 0
Pieczone ziemniaki z miodową marchewką sprawdzą się idealnie jako dodatek do świątecznego obiadu. Ziemniaki są chrupiące i aromatyczne od przypraw, a marchewka delikatna i lekko słodka od miodu. Wspólnie tworzą idealny duet.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
6 szt. ziemniaki
5 szt. marchew
1 szt. cebula czerwona
1 łyżecz. miód
3 łyżka oliwa
1 łyżecz. papryka słodka
1 łyżecz. suszony rozmaryn
1 łyżecz. sól
1 szczyp. pieprz czarny
2 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
Ziemniaki dobrze szorujemy. Kroimy w ćwiartki. Przekładamy na blaszkę. Obtaczamy w 2 łyżkach oliwy. Posypujemy 0,5 łyżeczki soli, papryką słodką i rozmarynem.
Marchewki szorujemy. Obtaczamy w 1 łyżce oliwy i miodzie. Posypujemy solą. Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w piórka.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Warzywa pieczemy przez 30 min.