Pieczone udźce z indyka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczone udźce z indyka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973656217.jpeg&w=3840&q=75)
Udźce z powodzeniem mogą zastąpić wędlinę podawaną na kanapki.
0
0 / 0
Udźce z powodzeniem mogą zastąpić wędlinę podawaną na kanapki.
5
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
0.50 łyżecz. sól, pieprz
2 szt. udziec indyka ze skórą
2 szt. ząbek czosnku
1 łyżka majeranek
3 łyżka oliwa
Przygotowanie
1
Udźce z indyka umyć i osuszyć. Z oliwy, soli, pieprzu, majeranku i roztartego czosnku przygotować marynatę i natrzeć nią mięso.
2
Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie udźce przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć niewielką ilością tłuszczu, podlać wodą i piec przez około 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.
3
Następnie zmniejszyć temperaturę na 180 stopni i piec jeszcze 45 minut.
4
Co jakiś czas powinno się polewać mięso sosem z pieczenia.