Pieczone udźce z indyka
m7
Udźce z powodzeniem mogą zastąpić wędlinę podawaną na kanapki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
239
kcal
Białka
38
gram
Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Udźce z powodzeniem mogą zastąpić wędlinę podawaną na kanapki.
5
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
0.50 łyżecz. sól, pieprz
2 szt. udziec indyka ze skórą
2 szt. ząbek czosnku
1 łyżka majeranek
3 łyżka oliwa
Przygotowanie
Udźce z indyka umyć i osuszyć. Z oliwy, soli, pieprzu, majeranku i roztartego czosnku przygotować marynatę i natrzeć nią mięso.
Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie udźce przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć niewielką ilością tłuszczu, podlać wodą i piec przez około 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.
Następnie zmniejszyć temperaturę na 180 stopni i piec jeszcze 45 minut.
Co jakiś czas powinno się polewać mięso sosem z pieczenia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
239
kcal
Białka
38
gram
Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.