Pieczone udka z kurczaka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczone udka z kurczaka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973363168.jpeg&w=3840&q=75)
Pieczone udka z kurczaka, czyli danie które zawsze się sprawdza.
1
0 / 0
Pieczone udka z kurczaka, czyli danie które zawsze się sprawdza.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
2 łyżecz. przyprawa do drobiu
10 szt. udka kurze ze skórą
2 szt. czosnek
2 łyżka miód pszczeli
2 łyżka olej słonecznikowy
0.50 łyżecz. sól, pieprz
Przygotowanie
1
Porcje kurczaka umyć i osuszyć. Miód wymieszać z oliwą, posiekanym lub roztartym czosnkiem, solą i pieprzem.
2
Marynata posmarować kurczaka, ułożyć go w naczyniu żaroodpornym, podlać odrobinką wody, całość posypać przyprawą do kurczaka.
3
Na kurczaku ułożyć plasterki cebuli.
4
Mięso piec około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać z ziemniakami lub ryżem i surówką.