Example thumb
0

Składniki

1 Opakowanie
Dżem wiśniowy z kwiatem róży 100%
1 Sztuka
Bagietka francuska
80 Mililitrów
Syrop klonowy
300 Gramów
Serek kremowy
150 Mililitrów
mleko
200 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
4 Sztuki
jaja kurze całe
50 Gramów
Cukier trzcinowy
50 Gramów
masło
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Bagietkę pokrój w 1 cm kawałki. Każdy z nich posmaruj dżemem. Ułóż w formie żaroodpornej.
  2. W misce wymieszaj kremowy serek, syrop klonowy, mleko, śmietanę i jajka. Zalej bagietki masą serowo – jajeczną. Przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na noc (nie dłużej niż 12 godzin).
  3. Rano wymieszaj cukier z roztopionym, ciepłym masłem. Polej nim z wierzchu bagietki. Piecz w temperaturze 180°C przez około 34 minut, aż brzegi bagietki będą lekko brązowe.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!