Pieczone tosty francuskie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Pieczone tosty francuskie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975975917.jpeg&w=3840&q=75)
Zaskakujący przepis na tosty francuskie. Pokrój bagietkę na małe kawałki, każdy z nich smarując dżemem. Połóż je w żaroodpornej formie i zalej je masą serową przygotowaną z kremowego serka, syropu klonowego, mleka, śmietany i jajek. Tosty francuskie przykryj folią spożywczą i odstaw na noc do lodówki. Rano wymieszaj z cukrem i roztopionym masłem. Piecz około pół godziny.
0
0 / 0
Zaskakujący przepis na tosty francuskie. Pokrój bagietkę na małe kawałki, każdy z nich smarując dżemem. Połóż je w żaroodpornej formie i zalej je masą serową przygotowaną z kremowego serka, syropu klonowego, mleka, śmietany i jajek. Tosty francuskie przykryj folią spożywczą i odstaw na noc do lodówki. Rano wymieszaj z cukrem i roztopionym masłem. Piecz około pół godziny.
9
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 opak. dżem wiśniowy niskosłodzony łowicz
1 szt. bagietka francuska
80 syrop klonowy
300 g serek kremowy
150 mleko
200 śmietanka kremowa 30%
4 szt. jaja kurze całe
50 g cukier trzcinowy
50 g masło
Przygotowanie
Bagietkę pokrój w 1 cm kawałki. Każdy z nich posmaruj dżemem. Ułóż w formie żaroodpornej.
W misce wymieszaj kremowy serek, syrop klonowy, mleko, śmietanę i jajka.
Zalej bagietki masą serowo – jajeczną. Przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na noc (nie dłużej niż 12 godzin).
Rano wymieszaj cukier z roztopionym, ciepłym masłem. Polej nim z wierzchu bagietki.
Piecz w temperaturze 180°C przez około 34 minut, aż brzegi bagietki będą lekko brązowe.