Pieczone tosty francuskie

maspexdigital
Pieczone tosty francuskie

0

0 / 0

Zaskakujący przepis na tosty francuskie. Pokrój bagietkę na małe kawałki, każdy z nich smarując dżemem. Połóż je w żaroodpornej formie i zalej je masą serową przygotowaną z kremowego serka, syropu klonowego, mleka, śmietany i jajek. Tosty francuskie przykryj folią spożywczą i odstaw na noc do lodówki. Rano wymieszaj z cukrem i roztopionym masłem. Piecz około pół godziny.

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 opak. dżem wiśniowy niskosłodzony łowicz

1 szt. bagietka francuska

80 syrop klonowy

300 g serek kremowy

150 mleko

200 śmietanka kremowa 30%

4 szt. jaja kurze całe

50 g cukier trzcinowy

50 g masło

Przygotowanie


1

Bagietkę pokrój w 1 cm kawałki. Każdy z nich posmaruj dżemem. Ułóż w formie żaroodpornej.

2

W misce wymieszaj kremowy serek, syrop klonowy, mleko, śmietanę i jajka.

3

Zalej bagietki masą serowo – jajeczną. Przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na noc (nie dłużej niż 12 godzin).

4

Rano wymieszaj cukier z roztopionym, ciepłym masłem. Polej nim z wierzchu bagietki.

5

Piecz w temperaturze 180°C przez około 34 minut, aż brzegi bagietki będą lekko brązowe.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły