0

Składniki

1 Opakowanie
Dżem wiśniowy z kwiatem róży 100%
1 Sztuka
bagietka francuska
80 Mililitrów
Syrop klonowy
300 Gramów
Serek kremowy
150 Mililitrów
mleko
200 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
4 Sztuki
jaja kurze całe
50 Gramów
Cukier trzcinowy
50 Gramów
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Bagietkę pokrój w 1 cm kawałki. Każdy z nich posmaruj dżemem. Ułóż w formie żaroodpornej.
  2. W misce wymieszaj kremowy serek, syrop klonowy, mleko, śmietanę i jajka.
  3. Zalej bagietki masą serowo – jajeczną. Przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na noc (nie dłużej niż 12 godzin).
  4. Rano wymieszaj cukier z roztopionym, ciepłym masłem. Polej nim z wierzchu bagietki.
  5. Piecz w temperaturze 180°C przez około 34 minut, aż brzegi bagietki będą lekko brązowe.

Podobne przepisy

Kakaowe profiterole

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe profiterole

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!