Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Zaskakujący przepis na tosty francuskie. Pokrój bagietkę na małe kawałki, każdy z nich smarując dżemem. Połóż je w żaroodpornej formie i zalej je masą serową przygotowaną z kremowego serka, syropu klonowego, mleka, śmietany i jajek. Tosty francuskie przykryj folią spożywczą i odstaw na noc do lodówki. Rano wymieszaj z cukrem i roztopionym masłem. Piecz około pół godziny.
1 | Opakowanie | ||
![]() |
|||
1 | Sztuka |
bagietka francuska
|
|
80 | Mililitrów |
Syrop klonowy
|
|
300 | Gramów |
Serek kremowy
|
|
150 | Mililitrów |
mleko
|
|
200 | Mililitrów |
śmietanka kremowa 30%
|
|
4 | Sztuki |
jaja kurze całe
|
|
50 | Gramów |
Cukier trzcinowy
|
|
50 | Gramów |
masło
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |