Pieczone talarki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Pieczone talarki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8833-1702058075572.jpeg&w=3840&q=75)
Prosta i pyszna przekąska, do której potrzebne są ziemniaki, olej, przyprawy i pasta warzywna Łowicz. Idealne jako samodzielna przekąską lub dodatek do dania głównego.
1
0 / 0
Prosta i pyszna przekąska, do której potrzebne są ziemniaki, olej, przyprawy i pasta warzywna Łowicz. Idealne jako samodzielna przekąską lub dodatek do dania głównego.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
4 szt. duże ziemniaki
3 łyżka olej
1 łyżecz. przyprawa do kurczaka
1 łyżka szczypiorek
1 opak. pasta warzywna łowicz z bakłażanem i suszonymi pomidorami
Przygotowanie
Ziemniaki obrać, pokroić w 5 mm talarki, skropić olejem, przyprawić i wymieszać.
Piekarnik nagrzać na 180 stopni z funkcją termoobiegu.
Ułożyć na kracie w piekarniku, piec do lekkiego zarumienienia, około 25 minut, ale najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy już są odpowiednio miękkie.
Podawać z pastą oraz posiekanym szczypiorkiem.