Pieczone talarki

maspexdigital
Pieczone talarki

1

0 / 0

Prosta i pyszna przekąska, do której potrzebne są ziemniaki, olej, przyprawy i pasta warzywna Łowicz. Idealne jako samodzielna przekąską lub dodatek do dania głównego.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

4 szt. duże ziemniaki

3 łyżka olej

1 łyżecz. przyprawa do kurczaka

1 łyżka szczypiorek

1 opak. pasta warzywna łowicz z bakłażanem i suszonymi pomidorami

Przygotowanie


1

Ziemniaki obrać, pokroić w 5 mm talarki, skropić olejem, przyprawić i wymieszać.

2

Piekarnik nagrzać na 180 stopni z funkcją termoobiegu.

3

Ułożyć na kracie w piekarniku, piec do lekkiego zarumienienia, około 25 minut, ale najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy już są odpowiednio miękkie.

4

Podawać z pastą oraz posiekanym szczypiorkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

62

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły