Pieczone talarki
maspexdigital
Prosta i pyszna przekąska, do której potrzebne są ziemniaki, olej, przyprawy i pasta warzywna Łowicz. Idealne jako samodzielna przekąską lub dodatek do dania głównego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
62
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Prosta i pyszna przekąska, do której potrzebne są ziemniaki, olej, przyprawy i pasta warzywna Łowicz. Idealne jako samodzielna przekąską lub dodatek do dania głównego.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
4 szt. duże ziemniaki
3 łyżka olej
1 łyżecz. przyprawa do kurczaka
1 łyżka szczypiorek
1 opak. pasta warzywna łowicz z bakłażanem i suszonymi pomidorami
Przygotowanie
Ziemniaki obrać, pokroić w 5 mm talarki, skropić olejem, przyprawić i wymieszać.
Piekarnik nagrzać na 180 stopni z funkcją termoobiegu.
Ułożyć na kracie w piekarniku, piec do lekkiego zarumienienia, około 25 minut, ale najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy już są odpowiednio miękkie.
Podawać z pastą oraz posiekanym szczypiorkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
62
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.