Pieczone pstrągi
m7
Przepis na pieczoną rybę
Wartości odżywcze na porcję
Energia
573
kcal
Białka
66
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przepis na pieczoną rybę
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
4 szt. pstrag
2 szt. cytryna
1 szt. nać pietruszki
4 łyżka masło śmietankowe
Przygotowanie
Pstrągi oczyścić, nie odcinając głów i ogonów.
Folię aluminiową posmarować masłem.
Każdą rybę ułożyć oddzielnie, na zewnątrz i w środku oprószyć pstrągi solą i pieprzem, do środka włożyć pół łyżeczki masła i gałązkę natki.
Naciąć , do każdego nacięcia włożyć plasterek cytryny.
Piec około 20 minut w temp. 190C.
Upieczone przełożyć na półmisek i ozdobić.
Smacznego!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
573
kcal
Białka
66
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.