Pieczone pstrągi
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczone pstrągi](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3147-1702057673280.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis na pieczoną rybę
0
0 / 0
Przepis na pieczoną rybę
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
4 szt. pstrag
2 szt. cytryna
1 szt. nać pietruszki
4 łyżka masło śmietankowe
Przygotowanie
1
Pstrągi oczyścić, nie odcinając głów i ogonów.
2
Folię aluminiową posmarować masłem.
3
Każdą rybę ułożyć oddzielnie, na zewnątrz i w środku oprószyć pstrągi solą i pieprzem, do środka włożyć pół łyżeczki masła i gałązkę natki.
4
Naciąć , do każdego nacięcia włożyć plasterek cytryny.
5
Piec około 20 minut w temp. 190C.
6
Upieczone przełożyć na półmisek i ozdobić.
7
Smacznego!!!