Pieczone pstrągi

m7
Pieczone pstrągi

0

0 / 0

Przepis na pieczoną rybę

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

4 szt. pstrag

2 szt. cytryna

1 szt. nać pietruszki

4 łyżka masło śmietankowe

Przygotowanie


1

Pstrągi oczyścić, nie odcinając głów i ogonów.

2

Folię aluminiową posmarować masłem.

3

Każdą rybę ułożyć oddzielnie, na zewnątrz i w środku oprószyć pstrągi solą i pieprzem, do środka włożyć pół łyżeczki masła i gałązkę natki.

4

Naciąć , do każdego nacięcia włożyć plasterek cytryny.

5

Piec około 20 minut w temp. 190C.

6

Upieczone przełożyć na półmisek i ozdobić.

7

Smacznego!!!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

573

kcal

Białka

66

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

29

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły