Pieczone ostrygi z salsą z mango, awokado i chili

maspexdigital
Pieczone ostrygi z salsą z mango, awokado i chili

0

5 / 1

Zdrowo i kolorowo! :) Pieczone ostrygi z owocami smakują wyśmienicie.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.25 szkl. olej ryżowy

0.30 szt. sok z cytryny

2 łyżka syrop łowicz limonka i cytryna

0.50 szt. mango

1 szt. awokado

0.30 szt. papryczka chili

1 łyżka olej

1 łyżeczka sok z cytryny

2 łyżka syrop łowicz limonka i cytryna

Przygotowanie


1

Ostrożnie otworzyć ostrygi. Ułożyć na blaszce, wlać po 1 łyżce sosu i piec maksymalnie 5 minut w nagrzanym piekarniku na 180 stopni.

2

Mango, awokado i papryczkę drobno pokroić, wlać olej, doprawić sokiem z cytryny i syropem.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły