Pieczone ostrygi z salsą z mango, awokado i chili
maspexdigital
Zdrowo i kolorowo! :) Pieczone ostrygi z owocami smakują wyśmienicie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
311
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Zdrowo i kolorowo! :) Pieczone ostrygi z owocami smakują wyśmienicie.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.25 szkl. olej ryżowy
0.30 szt. sok z cytryny
2 łyżka syrop łowicz limonka i cytryna
0.50 szt. mango
1 szt. awokado
0.30 szt. papryczka chili
1 łyżka olej
1 łyżecz. sok z cytryny
2 łyżka syrop łowicz limonka i cytryna
Przygotowanie
Ostrożnie otworzyć ostrygi. Ułożyć na blaszce, wlać po 1 łyżce sosu i piec maksymalnie 5 minut w nagrzanym piekarniku na 180 stopni.
Mango, awokado i papryczkę drobno pokroić, wlać olej, doprawić sokiem z cytryny i syropem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
311
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.