Pieczone ostrygi z salsą z mango, awokado i chili
maspexdigital
Zdrowo i kolorowo! :) Pieczone ostrygi z owocami smakują wyśmienicie.
0
5 / 1
Zdrowo i kolorowo! :) Pieczone ostrygi z owocami smakują wyśmienicie.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
0.25 szkl. olej ryżowy
0.30 szt. sok z cytryny
2 łyżka syrop łowicz limonka i cytryna
0.50 szt. mango
1 szt. awokado
0.30 szt. papryczka chili
1 łyżka olej
1 łyżeczka sok z cytryny
2 łyżka syrop łowicz limonka i cytryna
Przygotowanie
1
Ostrożnie otworzyć ostrygi. Ułożyć na blaszce, wlać po 1 łyżce sosu i piec maksymalnie 5 minut w nagrzanym piekarniku na 180 stopni.
2
Mango, awokado i papryczkę drobno pokroić, wlać olej, doprawić sokiem z cytryny i syropem.