Pieczone jabłuszka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczone jabłuszka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973655902.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne pachnące cynamonem ciepłe jabłuszka, każdego rozgrzeją :)
0
0 / 0
Pyszne pachnące cynamonem ciepłe jabłuszka, każdego rozgrzeją :)
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 łyżecz. cynamon
0.50 szkl. orzechy włoskie
0.50 szkl. migdały
4 szt. jabłko
1 łyżka cukier
1 łyżka woda
1 łyżka masło
Przygotowanie
1
Jabłka kroimy w pół, usuwamy gniazda nasienne i wydrążamy część jabłka,
2
Wydrążoną część owocu kroimy i podsmażamy na maśle z cukrem, wodą i cynamonem,
3
Na patelnie dodajemy zmiażdżone orzechy i migdały,
4
Jabłka faszerujemy powstałą masą, na każdy owoc kładziemy odrobinę masła,
5
Zapiekamy jabłka przez 30 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza