Pieczone jabłuszka

m7
Pieczone jabłuszka

0

0 / 0

Pyszne pachnące cynamonem ciepłe jabłuszka, każdego rozgrzeją :)

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 łyżecz. cynamon

0.50 szkl. orzechy włoskie

0.50 szkl. migdały

4 szt. jabłko

1 łyżka cukier

1 łyżka woda

1 łyżka masło

Przygotowanie


1

Jabłka kroimy w pół, usuwamy gniazda nasienne i wydrążamy część jabłka,

2

Wydrążoną część owocu kroimy i podsmażamy na maśle z cukrem, wodą i cynamonem,

3

Na patelnie dodajemy zmiażdżone orzechy i migdały,

4

Jabłka faszerujemy powstałą masą, na każdy owoc kładziemy odrobinę masła,

5

Zapiekamy jabłka przez 30 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza

Wartości odżywcze na porcję


Energia

295

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

30

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły