Pieczone jabłka z płatkami, orzechami i dżemem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Pieczone jabłka z płatkami, orzechami i dżemem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977028608.jpeg&w=3840&q=75)
Pieczone jabłka z płatkami, orzechami i dodatkiem dżemu to idealny, prosty i zdrowy deser. Wystarczy kilka składników i kilkanaście minut, by zjeść wartościowy i smaczny deser.
0
0 / 0
Pieczone jabłka z płatkami, orzechami i dodatkiem dżemu to idealny, prosty i zdrowy deser. Wystarczy kilka składników i kilkanaście minut, by zjeść wartościowy i smaczny deser.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
3 szt. jabłko
0.50 szkl. płatki owsiane
3 łyżka orzechy
6 plaster masło
6 łyżecz. dżem truskawkowy 100% łowicz
Przygotowanie
Jabłka przeciąć na pół, wydrążyć gniazda nasienne.
Płatki wymieszać z posiekanymi orzechami, dżem i nadziać środek jabłek.
Formę do zapiekania wysmarować masłem, poukładać jabłka, zakryć folią i piec w piekarnia nagrzanym na 180 stopni przez 15 minut.
Następnie odkryć folię, na nadzieniu z płatków i orzechów położyć plaster masła i piec około 10 minut.
Sprawdzić patyczkiem, czy jabłko jest odpowiednio miękkie, jeżeli nie, to dopiec jeszcze kilka minut.
Podawać na ciepło lub zimno z dżemem.