1

Składniki

1 Szczypta
goździki
1 Szczypta
cynamon
4 Łyżeczki
miód
4 Sztuki
jabłka
4 Łyżki
Konfitura
8 Łyżek
Orzechy laskowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Jabłka dokładnie umyć i wydrążyć z nich gniazda nasienne tak, żeby zostawić spód.
  2. Do jabłek włożyć połowę posiekanych orzechów wymieszanych z cynamonem i goździkami, na orzechy wyłożyć miód, następnie pozostałe orzechy.
  3. Na orzechach położyć po łyżce konfitury. Jabłka ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać przez około 25 minut w temp. 180 stopni.
  4. Ja dodatkowo do naczynia wlewam około 4- 5 łyżek wody, żeby jabłuszka się nie wysuszyły.

Opis

Deser na gorąco.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!