1

Składniki

1 Szczypta
goździki
1 Szczypta
cynamon
4 Łyżeczki
miód
4 Sztuki
jabłka
4 Łyżki
Konfitura
8 Łyżek
Orzechy laskowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jabłka dokładnie umyć i wydrążyć z nich gniazda nasienne tak, żeby zostawić spód.
  2. Do jabłek włożyć połowę posiekanych orzechów wymieszanych z cynamonem i goździkami, na orzechy wyłożyć miód, następnie pozostałe orzechy.
  3. Na orzechach położyć po łyżce konfitury. Jabłka ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać przez około 25 minut w temp. 180 stopni.
  4. Ja dodatkowo do naczynia wlewam około 4- 5 łyżek wody, żeby jabłuszka się nie wysuszyły.

Opis

Deser na gorąco.

Podobne przepisy

Jaglanka z morwą białą i orzechami laskowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jaglanka z morwą białą i orzechami laskowymi

Jabłka pieczone z cynamonem i miodem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jabłka pieczone z cynamonem i miodem

JOGURT Z PRAŻONYMI JABŁKAMI

Przepis
Łatwy Do 15 min
JOGURT Z PRAŻONYMI JABŁKAMI

Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Przepis
Łatwy Do 40 min
Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Kutia z kaszą pęczak i konfiturą morelową

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kutia z kaszą pęczak i konfiturą morelową

Grillowane owoce z płatkami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Grillowane owoce z płatkami

Śniadaniowe batoniki z ziaren i figowego dżemu

Przepis
Łatwy Do 15 min
Śniadaniowe batoniki z ziaren i figowego dżemu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!