1

Składniki

1 Szczypta
goździki
1 Szczypta
cynamon
4 Łyżeczki
miód
4 Sztuki
jabłka
4 Łyżki
Konfitura
8 Łyżek
Orzechy laskowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jabłka dokładnie umyć i wydrążyć z nich gniazda nasienne tak, żeby zostawić spód.
  2. Do jabłek włożyć połowę posiekanych orzechów wymieszanych z cynamonem i goździkami, na orzechy wyłożyć miód, następnie pozostałe orzechy.
  3. Na orzechach położyć po łyżce konfitury. Jabłka ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać przez około 25 minut w temp. 180 stopni.
  4. Ja dodatkowo do naczynia wlewam około 4- 5 łyżek wody, żeby jabłuszka się nie wysuszyły.

Opis

Deser na gorąco.

Podobne przepisy

Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Łatwy Do 40 min
Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Batony musli z ryżem i żurawiną

Średni Do 40 min
Batony musli z ryżem i żurawiną

Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Średni Do 1 godz
Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Choco-szaszłyki z Lubella Mlekołaki Choco Kulki

Łatwy Do 15 min
Choco-szaszłyki z Lubella Mlekołaki Choco Kulki

Choco-szaszłyki z owocami - Nie tylko dla dzieci

Łatwy Do 15 min
Choco-szaszłyki z owocami - Nie tylko dla dzieci

Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Łatwy Do 15 min
Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Grillowane owoce z płatkami

Łatwy Do 1,5 godz
Grillowane owoce z płatkami

Jaglany budyń z dżemem z róży

Łatwy Do 40 min
Jaglany budyń z dżemem z róży

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!