Pieczone jabłka z orzechami i konfiturą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczone jabłka z orzechami i konfiturą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976851772.jpeg&w=3840&q=75)
Deser na gorąco.
1
0 / 0
Deser na gorąco.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. goździki
1 szczyp. cynamon
4 łyżecz. miód
4 szt. jabłka
4 łyżka konfitura
8 łyżka orzechy laskowe
Przygotowanie
1
Jabłka dokładnie umyć i wydrążyć z nich gniazda nasienne tak, żeby zostawić spód.
2
Do jabłek włożyć połowę posiekanych orzechów wymieszanych z cynamonem i goździkami, na orzechy wyłożyć miód, następnie pozostałe orzechy.
3
Na orzechach położyć po łyżce konfitury. Jabłka ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać przez około 25 minut w temp. 180 stopni.
4
Ja dodatkowo do naczynia wlewam około 4- 5 łyżek wody, żeby jabłuszka się nie wysuszyły.