Pieczone jabłka z dżemem
maspexdigital

Wartości odżywcze na porcję
Energia
2820
kcal
Białka
84
gram
Węglowodany
347
gram
Tłuszcze
150
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 0 / 0
Oceń!
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
8 szt. jabłka
250 g orzechy włoskie
1 opak. dżem truskawkowy łowicz
Przygotowanie
Kroki
Jabłka myjemy i usuwamy środek jabłka tzn ogryzek.
Po wydrążeniu wkładamy do jabłka dżema na to pokruszone orzechy.
Pieczemy jabłka przez ok 20 min w temp 180 st
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2820
kcal
Białka
84
gram
Węglowodany
347
gram
Tłuszcze
150
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.