Pieczone jabłka z dżemem

maspexdigital
Pieczone jabłka z dżemem

0

0 / 0

3

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

8 szt. jabłka

250 g orzechy włoskie

1 opak. dżem truskawkowy łowicz

Przygotowanie


1

Jabłka myjemy i usuwamy środek jabłka tzn ogryzek.

2

Po wydrążeniu wkładamy do jabłka dżema na to pokruszone orzechy.

3

Pieczemy jabłka przez ok 20 min w temp 180 st

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2820

kcal

Białka

84

gram

Węglowodany

347

gram

Tłuszcze

150

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły