Pieczone jabłka z dżemem
m7
Niskokaloryczne jabłuszka na każdą porę dnia. Pyszne jako podwieczorek.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
121
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Niskokaloryczne jabłuszka na każdą porę dnia. Pyszne jako podwieczorek.
2
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
5 łyżka dżem łowicz truskawkowy 100% z owoców extra gladki
5 szt. jabłko
Przygotowanie
Jabłka umyć i wytrzeć.
Wydrążyć środki z pestkami.
W puste miejsca nałożyć dżem, po 1 łyżeczce do każdego jabłka.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blasze do pieczenia.
Piec w temp. 200 st. C około 20 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
121
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.