Pieczone jabłka z dżemem

m7
Pieczone jabłka z dżemem

0

0 / 0

Niskokaloryczne jabłuszka na każdą porę dnia. Pyszne jako podwieczorek.

2

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

5 łyżka dżem łowicz truskawkowy 100% z owoców extra gladki

5 szt. jabłko

Przygotowanie


1

Jabłka umyć i wytrzeć.

2

Wydrążyć środki z pestkami.

3

W puste miejsca nałożyć dżem, po 1 łyżeczce do każdego jabłka.

4

Ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blasze do pieczenia.

5

Piec w temp. 200 st. C około 20 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

121

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

29

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły