0

Składniki

4 Łyżeczki
cukier
2 Łyżeczki
masło
2 Łyżeczki
cynamon
1 Sztuka
sok pomarańczowy
5 Sztuk
jabłka
0.5 Szklanki
Żurawina
0.5 Szklanki
orzechy włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jabłka umyć ale nie obierać ze skórki następnie wydrążyć gniazdka nasienne.
  2. w każde jedno wgłębienie dodać odrobinę masła i posypać cynamonem.
  3. Następnie środek skropić sokiem pomarańczowym dodać żurawinę i orzechy oraz cukier.
  4. Piec ok. 30 minut w naczyniu żaroodpornym.

Opis

smaczne nie tylko dla maluszka

Podobne przepisy

Puszysta tarta z jabłkami!

Średni Do 1 godz
Puszysta tarta z jabłkami!

Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek

Łatwy Do 40 min
Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Łatwy Do 40 min
Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Muffiny z orzechami

Średni Do 40 min
Muffiny z orzechami

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!