0

Składniki

4 Łyżeczki
cukier
2 Łyżeczki
masło
2 Łyżeczki
cynamon
1 Sztuka
Sok pomarańczowy
5 Sztuk
jabłka
0.5 Szklanki
Żurawina
0.5 Szklanki
orzechy włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jabłka umyć ale nie obierać ze skórki następnie wydrążyć gniazdka nasienne.
  2. w każde jedno wgłębienie dodać odrobinę masła i posypać cynamonem.
  3. Następnie środek skropić sokiem pomarańczowym dodać żurawinę i orzechy oraz cukier.
  4. Piec ok. 30 minut w naczyniu żaroodpornym.

Opis

smaczne nie tylko dla maluszka

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min

Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Łatwy Do 40 min

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz

Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!