0

Składniki

4 Łyżeczki
cukier
2 Łyżeczki
masło
2 Łyżeczki
cynamon
1 Sztuka
sok pomarańczowy
5 Sztuk
jabłka
0.5 Szklanki
Żurawina
0.5 Szklanki
orzechy włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jabłka umyć ale nie obierać ze skórki następnie wydrążyć gniazdka nasienne.
  2. w każde jedno wgłębienie dodać odrobinę masła i posypać cynamonem.
  3. Następnie środek skropić sokiem pomarańczowym dodać żurawinę i orzechy oraz cukier.
  4. Piec ok. 30 minut w naczyniu żaroodpornym.

Opis

smaczne nie tylko dla maluszka

Podobne przepisy

Puszysta tarta z jabłkami!

Przepis
Średni Do 1 godz
Puszysta tarta z jabłkami!

Cynamonowe crumble z jabłkami i lodami waniliowymi

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cynamonowe crumble z jabłkami i lodami waniliowymi

Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Piernik z jabłkami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Piernik z jabłkami i orzechami

Muffiny z orzechami

Przepis
Średni Do 40 min
Muffiny z orzechami

Odwrócone ciasto z jabłkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!