Pieczone jabłka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczone jabłka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975877530.jpeg&w=3840&q=75)
smaczne nie tylko dla maluszka
0
0 / 0
smaczne nie tylko dla maluszka
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
4 łyżecz. cukier
2 łyżecz. masło
2 łyżecz. cynamon
1 szt. sok pomarańczowy
5 szt. jabłka
0.50 szkl. żurawina łowicz
0.50 szkl. orzechy włoskie
Przygotowanie
1
Jabłka umyć ale nie obierać ze skórki następnie wydrążyć gniazdka nasienne.
2
w każde jedno wgłębienie dodać odrobinę masła i posypać cynamonem.
3
Następnie środek skropić sokiem pomarańczowym dodać żurawinę i orzechy oraz cukier.
4
Piec ok. 30 minut w naczyniu żaroodpornym.