0

Składniki

5 Łyżeczek
Cukier brązowy
2 Łyżeczki
cynamon
3 Sztuki
jabłka
0.5 Szklanki
rodzynki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. jabłka umyć i delikatnie wydrążyć gniazdko nasienne ale nie obierać ze skórki.
  2. W powstały otwór wsypać trochę cynamonu, rodzynek i całość zasypać cukrem brązowym.
  3. Gotować na parze kilka minut.

Opis

jabłuszka nadają się na deserek dla dziecka

Podobne przepisy

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz

Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Łatwy Do 40 min

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz

Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Średni Do 1 godz

Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Łatwy Do 15 min

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min

Dyniowo-cynamonowe gofry z serkiem i dżemem cytrusowym

Łatwy Do 15 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!