Pieczone faszerowane papryki

moderacja.uwielbiampl
Pieczone faszerowane papryki

0

0 / 0

Faszerowane papryki to sycąca propozycja obiadowa. Nadziewane warzywa mięsem mielonym i ryżem pod warstwą mozzarelli to prawdziwa uczta, która przygotujesz łatwo i szybko.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. papryka

300 g mięso mielone wieprzowe

1 szt. cebula

3 szt. ząbek czosnku

1 pęcz. natka pietruszki

1 łyżecz. sól

0.50 łyżecz. pieprz

1 szkl. ryż

3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

1 szt. jajko

100 g mozzarella

Przygotowanie


1

Mięso mielone przesmażyć na patelni razem z posiekaną cebulą oraz czosnkiem. Dodać przecier i chwilę dusić. Na koniec dodać natkę i odstawić do wystygnięcia.

2

Papryki przekroić na pół i oczyścić z gniazd nasiennych.

3

Mięso połączyć ze szklanką ugotowanego ryżem i jajkiem. Wymieszać i faszerować papryki.

4

Piekarnik nagrzewać do 200 stopni. Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i podlać wodą, wstawić do zapieczenia na około 10-15 min.

5

Wyciągnąć i posypać serem, wstawić na kolejne 10 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

407

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

32

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły