Pieczone faszerowane jabłka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Pieczone faszerowane jabłka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977304227.jpeg&w=3840&q=75)
A co powiesz na prosty, wartościowy i pyszny przepis, który dosłownie przywołuje smak i zapach jesieni? Poznaj zatem nasz extra pomysł na pieczone jabłka faszerowane super odżywczą mieszanką prażonych orzechów, migdałów, słodkich suszonych śliwek i odżywczej żurawiny, dopełnionej aromatem kakao i korzennej nuty cynamonu. Gwarantujemy, że jak tylko spróbujecie - przepadniecie!
1
5 / 2
A co powiesz na prosty, wartościowy i pyszny przepis, który dosłownie przywołuje smak i zapach jesieni? Poznaj zatem nasz extra pomysł na pieczone jabłka faszerowane super odżywczą mieszanką prażonych orzechów, migdałów, słodkich suszonych śliwek i odżywczej żurawiny, dopełnionej aromatem kakao i korzennej nuty cynamonu. Gwarantujemy, że jak tylko spróbujecie - przepadniecie!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
6 szt. jabłka
40 g migdały wiórki
8 szt. śliwki suszone
0.50 łyżecz. cynamon
1 łyżecz. kakao decomorreno
Przygotowanie
Posiekaj orzechy, płatki migdałowe oraz suszone śliwki.
Wymieszaj posiekane orzechy wraz z żurawiną, cynamonem oraz kakao. Nakładaj nadzienie do jabłek.
Jabłka umyj i osusz. Odetnij wierzch z ogonkiem i wydrąż gniazda nasienne.
Przykryj wierzch jabłka i piecz w naczyniu żaroodpornym w temp. 175°C przez około 25 - 40 minut (czas zależy od wielkości jabłek).
Wideo z przygotowania przepisu
Kategorie
Alergeny
Orzechy ziemne