Pieczone buraki z bazylią
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_2
![Pieczone buraki z bazylią](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F10019-1702058165853.jpeg&w=3840&q=75)
Pieczone, zdrowe i smaczne- buraki w towarzystwie ketchupu Kotlin.
0
0 / 0
Pieczone, zdrowe i smaczne- buraki w towarzystwie ketchupu Kotlin.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
6 szt. buraki
1 łyżka oliwa
0.50 łyżecz. rozmaryn
0.50 łyżecz. suszona bazylia
1 łyżecz. posiekana natka pietruszki
1 łyżecz. szczypiorek
1 szczyp. sól
1 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
Przygotowanie
1
Obrane i umyte buraki kroimy w plasterki o grubości 0,5 cm.
2
Mieszamy z oliwą, przyprawami i posiekaną natką pietruszki.
3
Pieczemy w 200 stopniach, około 25 minut.
4
Podajemy z łagodnym ketchupem 60% mniej kalorii Kotlin.