0

Składniki

20 Sztuk
Buraki
2 Łyżki
olej
2 Łyżki
tymianek
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
ingridient
chrzan Krakus
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Małe buraki obieramy i myjemy.
  2. Mieszamy z przyprawami i tymiankiem.
  3. Pieczemy do miękkości w 180 stopniach.
  4. Podajemy z chrzanem Krakus.

Opis

Pieczone buraki coraz częściej goszczą w kuchniach wielbicieli szybkich i zdrowych posiłków. Dlaczego tak bardzo polubiliśmy je w takiej formie? Ponieważ buraki pieczone zachowują swój smak i cenne witaminy. edit: nie ma 1/4 łyżeczki, więc wybrałam opcję szczypta ;)

Podobne przepisy

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowalijkami

Kulebiak z kapustą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kulebiak z kapustą

Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Przepis
Średni Do 3 godz
Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i płatkami Lubella Corn Fl...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i płatkami Lubella Corn Flakes

Paszteciki z pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Rożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Rożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Śledzie w ketchupie, z rodzynkami i cynamonem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Śledzie w ketchupie, z rodzynkami i cynamonem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!