Pieczone buraki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Pieczone buraki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975823408.jpeg&w=3840&q=75)
Pieczone buraki coraz częściej goszczą w kuchniach wielbicieli szybkich i zdrowych posiłków. Dlaczego tak bardzo polubiliśmy je w takiej formie? Ponieważ buraki pieczone zachowują swój smak i cenne witaminy. edit: nie ma 1/4 łyżeczki, więc wybrałam opcję szczypta ;)
0
0 / 0
Pieczone buraki coraz częściej goszczą w kuchniach wielbicieli szybkich i zdrowych posiłków. Dlaczego tak bardzo polubiliśmy je w takiej formie? Ponieważ buraki pieczone zachowują swój smak i cenne witaminy. edit: nie ma 1/4 łyżeczki, więc wybrałam opcję szczypta ;)
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
20 szt. buraki
2 łyżka olej
2 łyżka tymianek
1 szczyp. cukier
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. chrzan krakus
Przygotowanie
Małe buraki obieramy i myjemy.
Mieszamy z przyprawami i tymiankiem.
Pieczemy do miękkości w 180 stopniach.
Podajemy z chrzanem Krakus.