1

Składniki

1 Sztuka
podłużna bułka
5 Sztuk
ząbek czosnku
1 Kostka
masło
1 Łyżka
śmietankowy serek
1 Łyżka
śmietana 18%
1 Pęczek
Natka pietruszki
1 Łyżeczka
zioła prowansalskie
2 Szczypty
Sól i pieprz
4 Łyżki
ketchup Kotlin łagodny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kostkę masła o temperaturze pokojowej wrzuć do miski. Rozgnieć w prasce 5 ząbków czosnku. Dodaj dużą łyżkę śmietankowego serka do smarowania oraz tyle samo śmietany. Mieszaj wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodaj drobno pokrojoną natkę pietruszki, łyżeczkę ziół prowansalskich oraz sól i pieprz do smaku.
  2. Bułkę przekrój na 4 części. Każdą z nich posmaruj grubą warstwą masła czosnkowego. Ułóż na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 st.C. Piecz ok. 10 minut aż pieczywo będzie chrupiące, a masło całkiem się rozpuści.
  3. Ciepłe bułeczki podaj z ketchupem Kotlin, który okrasi przekąskę wspaniałą, ketchupową nutą!

Opis

Ty też jesteś miłośnikiem pieczywa czosnkowego? Nie dość, że jest smaczne i aromatyczne, to czosnek, który się w nich znajduje, jest bardzo zdrowy! Myślisz, że zrobienie takiego pieczywka to trudna sztuka? Ależ skąd! Pan Pomidor to przecież specjalista od pyszności – pomidorowych pyszności. ;-) To prawdziwa bułka z masłem, a może z ketchupem? Przekonaj się!

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!