Pieczona szynka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczona szynka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975245666.jpeg&w=3840&q=75)
Na kanapki i na obiad. Wystarczy przygotować sos :)
0
0 / 0
Na kanapki i na obiad. Wystarczy przygotować sos :)
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg wieprzowina szynka surowa
0.50 łyżecz. sól, pieprz
2 szt. ząbek czosnku
0.25 szt. cebula
5 łyżka oliwa z oliwek
2 łyżka majeranek
Przygotowanie
1
Szynkę należy natrzeć dokładnie czosnkiem. Z oliwy, soli, pieprzu, majeranku należy przygotować marynatę i dokładnie wysmarować nią szynkę.
2
Odstawić na 2- 3 godziny, żeby mięso nabrało smaku. Po tym czasie szynkę należy przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać posiekaną drobniutko cebulką. Podlać odrobiną wody.
3
Mięso należy piec około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200- 220 stopni.