Pieczona szynka

m7
Pieczona szynka

0

0 / 0

Na kanapki i na obiad. Wystarczy przygotować sos :)

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg wieprzowina szynka surowa

0.50 łyżecz. sól, pieprz

2 szt. ząbek czosnku

0.25 szt. cebula

5 łyżka oliwa z oliwek

2 łyżka majeranek

Przygotowanie


1

Szynkę należy natrzeć dokładnie czosnkiem. Z oliwy, soli, pieprzu, majeranku należy przygotować marynatę i dokładnie wysmarować nią szynkę.

2

Odstawić na 2- 3 godziny, żeby mięso nabrało smaku. Po tym czasie szynkę należy przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać posiekaną drobniutko cebulką. Podlać odrobiną wody.

3

Mięso należy piec około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200- 220 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

180

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły