Pieczona szynka
m7
Na kanapki i na obiad. Wystarczy przygotować sos :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
180
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Na kanapki i na obiad. Wystarczy przygotować sos :)
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg wieprzowina szynka surowa
0.50 łyżecz. sól, pieprz
2 szt. ząbek czosnku
0.25 szt. cebula
5 łyżka oliwa z oliwek
2 łyżka majeranek
Przygotowanie
Szynkę należy natrzeć dokładnie czosnkiem. Z oliwy, soli, pieprzu, majeranku należy przygotować marynatę i dokładnie wysmarować nią szynkę.
Odstawić na 2- 3 godziny, żeby mięso nabrało smaku. Po tym czasie szynkę należy przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać posiekaną drobniutko cebulką. Podlać odrobiną wody.
Mięso należy piec około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200- 220 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
180
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.