Pieczona ricottowa owsianka z borówkami i dżemem jagodowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Pieczona ricottowa owsianka z borówkami i dżemem jagodowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973503904.jpeg&w=3840&q=75)
Przepyszna i zdrowa propozycja na śniadanie - pieczona ricottowa owsianka z borówkami i dżemem jagodowym. Mniam!
0
0 / 0
Przepyszna i zdrowa propozycja na śniadanie - pieczona ricottowa owsianka z borówkami i dżemem jagodowym. Mniam!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
100 g ricotta
1 szt. jaja l
1 łyżka cukier trzcinowy
1 szczyp. sól
1 szczyp. proszek do pieczenia
2 łyżka dżem jagodowy łowicz
4 łyżka płatki owsiane
1 łyżecz. masło migdałowe
1 plaster masło
Przygotowanie
Ricottę zmiksować z jajkiem, cukrem, solą, proszkiem do pieczenia.
Płatki owsiane zalać wrzątkiem do ich poziomu i odstawić do napęcznienia.
Następnie połączyć z ricottową masą.Dodać migdały i borówki wymieszane z dżemem jagodowym, wymieszać.
Do natłuszczonej kokilki przelać masę i piec około 35 minut w 180 stopniach. Po tym czasie wyjąć, udekorować i podawać.