0

Składniki

100 Gramów
Ricotta
1 Sztuka
Jaja L
1 Łyżka
Cukier trzcinowy
1 Garść
migdały
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Garść
borówki
2 Łyżki
ingridient
Dżem jagodowy Łowicz
4 Łyżki
Płatki owsiane
1 Łyżeczka
masło migdałowe
1 Plaster
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ricottę zmiksować z jajkiem, cukrem, solą, proszkiem do pieczenia.
  2. Płatki owsiane zalać wrzątkiem do ich poziomu i odstawić do napęcznienia.
  3. Następnie połączyć z ricottową masą.Dodać migdały i borówki wymieszane z dżemem jagodowym, wymieszać.
  4. Do natłuszczonej kokilki przelać masę i piec około 35 minut w 180 stopniach.Po tym czasie wyjąć, udekorować i podawać.

Podobne przepisy

Owsiane kubeczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Owsiane kubeczki

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Kakaowe lodowe kanapki

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Kakaowe lodowe kanapki

Ciasteczka owsiane z dżemem

Przepis
Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Naleśniki z owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Tort makowy z pomarańczą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tort makowy z pomarańczą

Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!