Pieczona ricottowa owsianka z borówkami i dżemem jagodowym

maspexdigital
Pieczona ricottowa owsianka z borówkami i dżemem jagodowym

0

0 / 0

Przepyszna i zdrowa propozycja na śniadanie - pieczona ricottowa owsianka z borówkami i dżemem jagodowym. Mniam!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

100 g ricotta

1 szt. jaja l

1 łyżka cukier trzcinowy

1 szczyp. sól

1 szczyp. proszek do pieczenia

2 łyżka dżem jagodowy łowicz

4 łyżka płatki owsiane

1 łyżecz. masło migdałowe

1 plaster masło

Przygotowanie


1

Ricottę zmiksować z jajkiem, cukrem, solą, proszkiem do pieczenia.

2

Płatki owsiane zalać wrzątkiem do ich poziomu i odstawić do napęcznienia.

3

Następnie połączyć z ricottową masą.Dodać migdały i borówki wymieszane z dżemem jagodowym, wymieszać.

4

Do natłuszczonej kokilki przelać masę i piec około 35 minut w 180 stopniach. Po tym czasie wyjąć, udekorować i podawać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

573

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

59

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły