Pieczona piwna kiełbasa

m7
Pieczona piwna kiełbasa

1

0 / 0

piwna przekąska do chleba

2

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

6 szt. kiełbasa

0.50 szkl. piwo ciemne

Przygotowanie


1

Kiełbasę nacinamy, w miejsca nadkrojone wstrzykujemy (zwykłą strzykawką) po trochu piwa. Kiełbasę układamy na blaszce, przykrywamy z wierzchu sreberkiem i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach, pod koniec pieczenia zdejmujemy sreberko by kiełbaska ładnie się przyrumieniła.

2

W lato tak przygotowaną kiełbaskę możemy grillować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

279

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły