1

Składniki

6 Sztuk
kiełbasa
0.5 Szklanki
Piwo ciemne
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kiełbasę nacinamy, w miejsca nadkrojone wstrzykujemy (zwykłą strzykawką) po trochu piwa. Kiełbasę układamy na blaszce, przykrywamy z wierzchu sreberkiem i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach, pod koniec pieczenia zdejmujemy sreberko by kiełbaska ładnie się przyrumieniła.
  2. W lato tak przygotowaną kiełbaskę możemy grillować.

Opis

piwna przekąska do chleba

Podobne przepisy

Roladki z chorizo i papryką

Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupow...

Średni Do 2 godz
Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupow...

Kiełbaska nadziana ogórkiem

Łatwy Do 40 min
Kiełbaska nadziana ogórkiem

Burgery drobiowe fit z botwinką

Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem

Łatwy Do 40 min
Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!