Pieczona piwna kiełbasa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczona piwna kiełbasa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974614009.jpeg&w=3840&q=75)
piwna przekąska do chleba
1
0 / 0
piwna przekąska do chleba
2
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
6 szt. kiełbasa
0.50 szkl. piwo ciemne
Przygotowanie
1
Kiełbasę nacinamy, w miejsca nadkrojone wstrzykujemy (zwykłą strzykawką) po trochu piwa. Kiełbasę układamy na blaszce, przykrywamy z wierzchu sreberkiem i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach, pod koniec pieczenia zdejmujemy sreberko by kiełbaska ładnie się przyrumieniła.
2
W lato tak przygotowaną kiełbaskę możemy grillować.