Pieczona piwna kiełbasa
m7
piwna przekąska do chleba
Wartości odżywcze na porcję
Energia
279
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
piwna przekąska do chleba
2
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
6 szt. kiełbasa
0.50 szkl. piwo ciemne
Przygotowanie
Kiełbasę nacinamy, w miejsca nadkrojone wstrzykujemy (zwykłą strzykawką) po trochu piwa. Kiełbasę układamy na blaszce, przykrywamy z wierzchu sreberkiem i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach, pod koniec pieczenia zdejmujemy sreberko by kiełbaska ładnie się przyrumieniła.
W lato tak przygotowaną kiełbaskę możemy grillować.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
279
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.