Inspiracja Adobe Stock
1

Składniki

6 Sztuk
kiełbasa
0.5 Szklanki
Piwo ciemne
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kiełbasę nacinamy, w miejsca nadkrojone wstrzykujemy (zwykłą strzykawką) po trochu piwa. Kiełbasę układamy na blaszce, przykrywamy z wierzchu sreberkiem i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach, pod koniec pieczenia zdejmujemy sreberko by kiełbaska ładnie się przyrumieniła.
  2. W lato tak przygotowaną kiełbaskę możemy grillować.

Opis

piwna przekąska do chleba

Podobne przepisy

Roladki z chorizo i papryką

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupow...

Przepis
Średni Do 2 godz
Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupowej zalewie

Kiełbaska nadziana ogórkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kiełbaska nadziana ogórkiem

Bigosik z dwóch kapust

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigosik z dwóch kapust

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!