Pieczona papryka nadziewana makaronem z pesto
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Pieczona papryka nadziewana makaronem z pesto](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976998749.jpeg&w=3840&q=75)
Otwierasz lodówkę i widzisz kilka papryk, słoiczek pesto i ser feta. Z tego przyrządzisz pyszne danie dla całej rodziny! Wystarczy 40 minut i gotowe.
0
0 / 0
Otwierasz lodówkę i widzisz kilka papryk, słoiczek pesto i ser feta. Z tego przyrządzisz pyszne danie dla całej rodziny! Wystarczy 40 minut i gotowe.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
120 g makaron lubella muszelki morskie
3 szt. różnokolorowe papryki
3 łyżka oliwa
2 szczyp. sól
1 łyżka pesto zielone
2 łyżka ser feta
6 szt. listki bazylii
Przygotowanie
Papryki przekrojone na pół, nacieramy oliwą i posypujemy solą.
Pieczemy, około 20 minut w 190 stopniach, aż nieco zmiękną.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ugotowany mieszamy z zielonym pesto.
Podajemy w połówkach upieczonych papryk i posypujemy serem i listkami bazylii.