Pieczona papryka nadziewana makaronem z pesto

lubella
Pieczona papryka nadziewana makaronem z pesto

0

0 / 0

Otwierasz lodówkę i widzisz kilka papryk, słoiczek pesto i ser feta. Z tego przyrządzisz pyszne danie dla całej rodziny! Wystarczy 40 minut i gotowe.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

120 g makaron lubella muszelki morskie

3 szt. różnokolorowe papryki

3 łyżka oliwa

2 szczyp. sól

1 łyżka pesto zielone

2 łyżka ser feta

6 szt. listki bazylii

Przygotowanie


1

Papryki przekrojone na pół, nacieramy oliwą i posypujemy solą.

2

Pieczemy, około 20 minut w 190 stopniach, aż nieco zmiękną.

3

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

4

Ugotowany mieszamy z zielonym pesto.

5

Podajemy w połówkach upieczonych papryk i posypujemy serem i listkami bazylii.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

403

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

42

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły