Pieczona papryka nadziewana makaronem z pesto
lubella
Otwierasz lodówkę i widzisz kilka papryk, słoiczek pesto i ser feta. Z tego przyrządzisz pyszne danie dla całej rodziny! Wystarczy 40 minut i gotowe.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
403
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Otwierasz lodówkę i widzisz kilka papryk, słoiczek pesto i ser feta. Z tego przyrządzisz pyszne danie dla całej rodziny! Wystarczy 40 minut i gotowe.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
120 g makaron lubella muszelki morskie
3 szt. różnokolorowe papryki
3 łyżka oliwa
2 szczyp. sól
1 łyżka pesto zielone
2 łyżka ser feta
6 szt. listki bazylii
Przygotowanie
Papryki przekrojone na pół, nacieramy oliwą i posypujemy solą.
Pieczemy, około 20 minut w 190 stopniach, aż nieco zmiękną.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ugotowany mieszamy z zielonym pesto.
Podajemy w połówkach upieczonych papryk i posypujemy serem i listkami bazylii.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
403
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.