Pieczona owsianka brownie

Kakao DecoMorreno
Pieczona owsianka brownie

3

0 / 0

Pieczona owsianka brownie to prawdziwa bomba energetyczna, która świetnie sprawdzi się na zdrowe śniadanie, drugie śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Połączenie płatków owsianych, kakao, miodu, masła orzechowego, banana i orzechów nerkowca to źródło cennych wartości odżywczych i z pewnością przypadnie do gustu osobom, którzy poszukują bezglutenowych, smacznych i pożywnych pomysłów na słodkie przepisy.

9

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

60 g płatki owsiane górskie

120 ml mleko

1 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka miód

1 łyżka masło orzechowe

1 szt. banan

1 szczyp. cynamon

20 g orzechy nerkowca

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Do miseczki żaroodpornej wsyp płatki owsiane.

2

W rondelku zagotuj mleko, dodaj kakao, miód, cynamon, sól i masło orzechowe. Zamieszaj i zalej płatki owsiane.

3

Dodaj do miseczki połowę pokrojonego w paski banana.

4

Owsiankę piecz przez 20 - 25 minut w temperaturze 180°C.

5

Po upieczeniu udekoruj pozostałą częścią banana oraz orzechami nerkowca.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

916

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

142

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły