1

Składniki

1.5 Kilograma
wieprzowina łopatka
6 Szczypt
sól
2 Kostki
czosnek
8 Sztuk
liść laurowy
4 Łyżki
Przyprawa do dań z grilla
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso myjemy, obsuszamy. Nacieramy solą, pieprzem, grillem i czosnkiem. Obwiązujemy sznurkiem robiąc roladę, pod sznurek delikatnie podkładamy listki laurowe (z góry i z dołu), wkładamy mięso w rękaw do pieczenia. Wstawiamy na 2-3 dni do lodówki.
  2. Pieczemy 60 minut w 190 stopniach z termoobiegiem (Łopatkę kładziemy listkami do dołu)

Opis

Świetna pieczeń, lepsza od schabu srodkowego który zazwyczaj jest bardzo suchy.

Podobne przepisy

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Biała ryba z rzymskiego garnka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Szaszłyki IV

Przepis
Średni Do 40 min
Szaszłyki IV

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Przepis
Trudny Do 40 min
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!