Pieczona łopatka z listkiem
m7
Świetna pieczeń, lepsza od schabu srodkowego który zazwyczaj jest bardzo suchy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
540
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Świetna pieczeń, lepsza od schabu srodkowego który zazwyczaj jest bardzo suchy.
5
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1.50 kg wieprzowina łopatka
6 szczyp. sól
2 kostka czosnek
8 szt. liść laurowy
4 łyżka przyprawa do dań z grilla
Przygotowanie
Mięso myjemy, obsuszamy. Nacieramy solą, pieprzem, grillem i czosnkiem. Obwiązujemy sznurkiem robiąc roladę, pod sznurek delikatnie podkładamy listki laurowe (z góry i z dołu), wkładamy mięso w rękaw do pieczenia. Wstawiamy na 2-3 dni do lodówki.
Pieczemy 60 minut w 190 stopniach z termoobiegiem (Łopatkę kładziemy listkami do dołu)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
540
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.