Pieczona łopatka z listkiem
m7
Świetna pieczeń, lepsza od schabu srodkowego który zazwyczaj jest bardzo suchy.
1
0 / 0
Świetna pieczeń, lepsza od schabu srodkowego który zazwyczaj jest bardzo suchy.
5
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1.50 kg wieprzowina łopatka
6 szcz. sól
2 kost. czosnek
8 szt. liść laurowy
4 łyżka przyprawa do dań z grilla
Przygotowanie
1
Mięso myjemy, obsuszamy. Nacieramy solą, pieprzem, grillem i czosnkiem. Obwiązujemy sznurkiem robiąc roladę, pod sznurek delikatnie podkładamy listki laurowe (z góry i z dołu), wkładamy mięso w rękaw do pieczenia. Wstawiamy na 2-3 dni do lodówki.
2
Pieczemy 60 minut w 190 stopniach z termoobiegiem (Łopatkę kładziemy listkami do dołu)