Pieczona łopatka z listkiem

m7
Pieczona łopatka z listkiem

1

0 / 0

Świetna pieczeń, lepsza od schabu srodkowego który zazwyczaj jest bardzo suchy.

5

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1.50 kg wieprzowina łopatka

6 szczyp. sól

2 kostka czosnek

8 szt. liść laurowy

4 łyżka przyprawa do dań z grilla

Przygotowanie


1

Mięso myjemy, obsuszamy. Nacieramy solą, pieprzem, grillem i czosnkiem. Obwiązujemy sznurkiem robiąc roladę, pod sznurek delikatnie podkładamy listki laurowe (z góry i z dołu), wkładamy mięso w rękaw do pieczenia. Wstawiamy na 2-3 dni do lodówki.

2

Pieczemy 60 minut w 190 stopniach z termoobiegiem (Łopatkę kładziemy listkami do dołu)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

540

kcal

Białka

45

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

38

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły