1

Składniki

1.5 Kilograma
wieprzowina łopatka
6 Szczypt
sól
2 Kostki
czosnek
8 Sztuk
liść laurowy
4 Łyżki
Przyprawa do dań z grilla
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso myjemy, obsuszamy. Nacieramy solą, pieprzem, grillem i czosnkiem. Obwiązujemy sznurkiem robiąc roladę, pod sznurek delikatnie podkładamy listki laurowe (z góry i z dołu), wkładamy mięso w rękaw do pieczenia. Wstawiamy na 2-3 dni do lodówki.
  2. Pieczemy 60 minut w 190 stopniach z termoobiegiem (Łopatkę kładziemy listkami do dołu)

Opis

Świetna pieczeń, lepsza od schabu srodkowego który zazwyczaj jest bardzo suchy.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!