Pieczona łopatka.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczona łopatka.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976696601.jpeg&w=3840&q=75)
Soczyste mięsko.
0
0 / 0
Soczyste mięsko.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
120 ketchup kotlin łagodny
20 sos sojowy
50 miód
1 kg wieprzowina łopatka
1 szt. czosnek
2 łyżka przyprawa do kurczaka
2 łyżka musztarda
Przygotowanie
1
Przygotuj marynatę .Czosnek przepuszczamy przez praskę ,dodajemy przyprawy płynne i przyprawę do kurczaka.
2
Mięso dokładnie myjemy ,smarujemy marynatą i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
3
Mięso układamy na blaszce lub w naczyniu do zapiekania i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200* C.
4
Pieczemy około 60 minut często podlewamy sosem tworzącym się z mięsa.
5
Mięso podajemy z ziemniakami lub na zimno jako przystawkę .