Pieczona łopatka.

m7
Pieczona łopatka.

0

0 / 0

Soczyste mięsko.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

120 ketchup kotlin łagodny

20 sos sojowy

50 miód

1 kg wieprzowina łopatka

1 szt. czosnek

2 łyżka przyprawa do kurczaka

2 łyżka musztarda

Przygotowanie


1

Przygotuj marynatę .Czosnek przepuszczamy przez praskę ,dodajemy przyprawy płynne i przyprawę do kurczaka.

2

Mięso dokładnie myjemy ,smarujemy marynatą i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

3

Mięso układamy na blaszce lub w naczyniu do zapiekania i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200* C.

4

Pieczemy około 60 minut często podlewamy sosem tworzącym się z mięsa.

5

Mięso podajemy z ziemniakami lub na zimno jako przystawkę .

Wartości odżywcze na porcję


Energia

641

kcal

Białka

48

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

38

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły