Pieczona łopatka.
m7
Soczyste mięsko.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
641
kcal
Białka
48
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Soczyste mięsko.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
120 ketchup kotlin łagodny
20 sos sojowy
50 miód
1 kg wieprzowina łopatka
1 szt. czosnek
2 łyżka przyprawa do kurczaka
2 łyżka musztarda
Przygotowanie
Przygotuj marynatę .Czosnek przepuszczamy przez praskę ,dodajemy przyprawy płynne i przyprawę do kurczaka.
Mięso dokładnie myjemy ,smarujemy marynatą i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Mięso układamy na blaszce lub w naczyniu do zapiekania i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200* C.
Pieczemy około 60 minut często podlewamy sosem tworzącym się z mięsa.
Mięso podajemy z ziemniakami lub na zimno jako przystawkę .
Wartości odżywcze na porcję
Energia
641
kcal
Białka
48
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.