Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Powiedzmy sobie szczerze — kto nie lubi dobrze przyrządzonej kukurydzy prosto z pieca? A co powiesz na to, żeby wzbogacić ją o nieco więcej smaku i przypraw? Pieczona kukurydza z ostrym sosem to idealna propozycja na piknik, przyjęcie w ogródku czy zwyczajny wieczór w domu. Wystarczy doprawić kukurydzę aromatycznymi przyprawami, posmarować masłem czosnkowym, upiec i serwować z pikantnym sosem. Smacznego!
2 | Sztuki |
kukurydza
|
|
2 | Łyżki |
masło
|
|
1 | Łyżeczka |
Świeży rozmaryn
|
|
1 | Ząbek |
czosnek
|
|
1 | Łyżeczka |
Słodka papryka w proszku
|
|
0.5 | Sztuki |
cytryna
|
|
1 | Szczypta |
Sól gruboziarnista
|
|
1 | Szczypta |
Pieprz mielony
|
|
Sos: |
|||
100 | Mililitrów |
sos sojowy
|
|
1 | Sztuka |
Papryczka chili
|
|
1 | Pęczek |
kolendra
|
|
1 | Szczypta |
Płatki chili
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |