Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Coś prostego i niezwykle smacznego, czyli kurczak nadziewany grzybami. Pieczony kurczak, smażone kotlety z piersi kurczaka, czy sałatki z kurczakiem to klasyka, która po pewnym czasie wyłazi nam wszystkim bokami. Ale przyznać trzeba, że drób jest smaczny, lekki, lubiany przez domowników i warto poszukać nowych odsłon kurczaka. Pieczone kieszonki to danie niezwykle proste, a przy tym efektowne, dlatego mogę je śmiało polecić na jakieś szczególnie ważne okazje. Największą trudnościa może być dobre wyfiletowanie tak, aby nie naruszyć płatu skóry na udku. No cóż, trudno tu się rozpisywać, jak to trzeba zrobić, mogę tylko podpowiedzieć, że tniemy mięso z wyczuciem i tyle. Niektórzy zdejmują skórę, aby później zawinąć nią nadzianą już kieszonkę, ale wydaje mi się, że to zbędna robota. Co do farszu, to polecam grzybki leśne lub pieczarki przyrządzone na maśle/oleju z cebulką, ale to już zależy od Waszych smaków.
1 | Szczypta |
papryka ostra
|
|
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
1 | Łyżeczka |
sok z cytryny
|
|
1 | Sztuka | ||
3 | Łyżki |
olej
|
|
3 | Dekagramy |
Podudzie z kurczaka
|
|
30 | Dekagramów |
pieczarki
|
|
0.5 | Sztuki |
seler
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |