Pieczona karkówka z pieczarkami w winie

m7
Pieczona karkówka z pieczarkami w winie

4

3 / 3

Przepis mam od koleżanki, karkówka jest jej popisowym daniem na jej imprezach.Karkówka jeskrucha i bardzo smaczna.polecam

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 kg wieprzowina karkówka

3 szczyp. sól

3 szczyp. pieprz ziołowy

3 szczyp. pieprz

1 szkl. wino czerwone

30 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Przygotowujemy karkowkę: mycie, krojenie , doprawianie, rozbijanie

2

Przygotowujemy i odsmażamy pieczarki, do pieczarek dodajemy szklankę wina, dusimy pieczarki aż wino odparuje.

3

Podsmażoną karkówkę układamy w naczyniu żaroodpornym.

4

Pieczarki dodajemy do karkówki. Pieczemy 45 minut. Można dodać też pomidorki koktajlowe.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

245

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły