3

Składniki

1 Kilogram
Wieprzowina karkówka
3 Szczypty
sól
3 Szczypty
pieprz ziołowy
3 Szczypty
pieprz
1 Szklanka
Wino czerwone
30 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. przygotowanie karkowki, mycie, krojenie , doprawianie, rozbijanie
  2. Pieczarki dodajemy do karkówki. Pieczemy 45 minut.
  3. Podsmazamy pieczarki, do pieczarek dodajemy szklankę wina, dusimy pieczarki aż wino odparuje
  4. podsmażoną karkówkę układamy w naczyniu żarodpornym
  5. przygotowujemy pieczarki

Opis

Przepis mam od koleżanki, karkówka jest jej popisowym daniem na jej imprezach.Karkówka jeskrucha i bardzo smaczna.polecam

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!