Example thumb
3

Składniki

1 Kilogram
Wieprzowina karkówka
3 Szczypty
sól
3 Szczypty
pieprz ziołowy
3 Szczypty
pieprz
1 Szklanka
Wino czerwone
30 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. przygotowanie karkowki, mycie, krojenie , doprawianie, rozbijanie
  2. Pieczarki dodajemy do karkówki. Pieczemy 45 minut.
  3. Podsmazamy pieczarki, do pieczarek dodajemy szklankę wina, dusimy pieczarki aż wino odparuje
  4. podsmażoną karkówkę układamy w naczyniu żarodpornym
  5. przygotowujemy pieczarki

Opis

Przepis mam od koleżanki, karkówka jest jej popisowym daniem na jej imprezach.Karkówka jeskrucha i bardzo smaczna.polecam

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!