Inspiracja Adobe Stock
3

Składniki

1 Kilogram
Wieprzowina karkówka
3 Szczypty
sól
3 Szczypty
pieprz ziołowy
3 Szczypty
pieprz
1 Szklanka
Wino czerwone
30 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotowujemy karkowkę: mycie, krojenie , doprawianie, rozbijanie
  2. Przygotowujemy i odsmażamy pieczarki, do pieczarek dodajemy szklankę wina, dusimy pieczarki aż wino odparuje.
  3. Podsmażoną karkówkę układamy w naczyniu żaroodpornym.
  4. Pieczarki dodajemy do karkówki. Pieczemy 45 minut. Można dodać też pomidorki koktajlowe.

Opis

Przepis mam od koleżanki, karkówka jest jej popisowym daniem na jej imprezach.Karkówka jeskrucha i bardzo smaczna.polecam

Podobne przepisy

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Kotlety z ryżu i pieczarek

Przepis
Średni Do 1 godz
Kotlety z ryżu i pieczarek

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!