3

Składniki

1 Kilogram
Wieprzowina karkówka
3 Szczypty
sól
3 Szczypty
pieprz ziołowy
3 Szczypty
pieprz
1 Szklanka
Wino czerwone
30 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotowujemy karkowkę: mycie, krojenie , doprawianie, rozbijanie
  2. Przygotowujemy i odsmażamy pieczarki, do pieczarek dodajemy szklankę wina, dusimy pieczarki aż wino odparuje.
  3. Podsmażoną karkówkę układamy w naczyniu żaroodpornym.
  4. Pieczarki dodajemy do karkówki. Pieczemy 45 minut. Można dodać też pomidorki koktajlowe.

Opis

Przepis mam od koleżanki, karkówka jest jej popisowym daniem na jej imprezach.Karkówka jeskrucha i bardzo smaczna.polecam

Podobne przepisy

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Kokardki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Kokardki z pieczarkami

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Łatwy Do 40 min
Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Penne funghi

Łatwy Do 1 godz
Penne funghi

Penne z grzybami

Średni Do 40 min
Penne z grzybami

Penne z grzybami i serem pleśniowym

Łatwy Do 40 min
Penne z grzybami i serem pleśniowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!