Pieczona karkówka z pieczarkami w winie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczona karkówka z pieczarkami w winie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977082994.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis mam od koleżanki, karkówka jest jej popisowym daniem na jej imprezach.Karkówka jeskrucha i bardzo smaczna.polecam
3
3 / 3
Przepis mam od koleżanki, karkówka jest jej popisowym daniem na jej imprezach.Karkówka jeskrucha i bardzo smaczna.polecam
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
1 kg wieprzowina karkówka
3 szczyp. sól
3 szczyp. pieprz ziołowy
3 szczyp. pieprz
1 szkl. wino czerwone
30 dag. pieczarki
Przygotowanie
1
Przygotowujemy karkowkę: mycie, krojenie , doprawianie, rozbijanie
2
Przygotowujemy i odsmażamy pieczarki, do pieczarek dodajemy szklankę wina, dusimy pieczarki aż wino odparuje.
3
Podsmażoną karkówkę układamy w naczyniu żaroodpornym.
4
Pieczarki dodajemy do karkówki. Pieczemy 45 minut. Można dodać też pomidorki koktajlowe.