Pieczona karkówka z marchewkami
m7
Pyszne, soczyste mięso i słodkie marchewki, to jest obiad
Wartości odżywcze na porcję
Energia
758
kcal
Białka
58
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
50
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszne, soczyste mięso i słodkie marchewki, to jest obiad
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg karkówka
1 szczyp. papryka słodka
1 szczyp. ziarenka kolendry
1 szczyp. cząber
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
500 g marchew
1 szt. cebula
1 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka ocet balsamiczny
Przygotowanie
Ziarenka kolendry rozgniatamy,
z przypraw, oliwy i octu robimy marynatę,
mięso obtaczamy w marynacie i odkładamy do lodówki najlepiej na całą noc,
karkówkę obsmażamy na patelni, następnie pieczemy w przez godzinę w 200 stopniach Celsjusza,
po 30 min dodajemy obrane marchewki, 10 min przed końcem pieczenia dodajemy pokrojoną w piórka cebulę
Wartości odżywcze na porcję
Energia
758
kcal
Białka
58
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
50
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.