Pieczona karkówka z marchewkami

m7
Pieczona karkówka z marchewkami

0

0 / 0

Pyszne, soczyste mięso i słodkie marchewki, to jest obiad

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg karkówka

1 szczyp. papryka słodka

1 szczyp. ziarenka kolendry

1 szczyp. cząber

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

500 g marchew

1 szt. cebula

1 łyżka oliwa z oliwek

1 łyżka ocet balsamiczny

Przygotowanie


1

Ziarenka kolendry rozgniatamy,

2

z przypraw, oliwy i octu robimy marynatę,

3

mięso obtaczamy w marynacie i odkładamy do lodówki najlepiej na całą noc,

4

karkówkę obsmażamy na patelni, następnie pieczemy w przez godzinę w 200 stopniach Celsjusza,

5

po 30 min dodajemy obrane marchewki, 10 min przed końcem pieczenia dodajemy pokrojoną w piórka cebulę

Wartości odżywcze na porcję


Energia

758

kcal

Białka

58

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

50

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły