Pieczona karkówka z marchewkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczona karkówka z marchewkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977249074.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne, soczyste mięso i słodkie marchewki, to jest obiad
0
0 / 0
Pyszne, soczyste mięso i słodkie marchewki, to jest obiad
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg karkówka
1 szczyp. papryka słodka
1 szczyp. ziarenka kolendry
1 szczyp. cząber
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
500 g marchew
1 szt. cebula
1 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka ocet balsamiczny
Przygotowanie
1
Ziarenka kolendry rozgniatamy,
2
z przypraw, oliwy i octu robimy marynatę,
3
mięso obtaczamy w marynacie i odkładamy do lodówki najlepiej na całą noc,
4
karkówkę obsmażamy na patelni, następnie pieczemy w przez godzinę w 200 stopniach Celsjusza,
5
po 30 min dodajemy obrane marchewki, 10 min przed końcem pieczenia dodajemy pokrojoną w piórka cebulę