Pieczona karkówka
m7
Smaczna i soczysta karkówka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
495
kcal
Białka
38
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczna i soczysta karkówka.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg wieprzowina karkówka
1 łyżecz. zioła prowansalskie
1 łyżecz. przyprawa do mięsa
0.20 łyżecz. sól, pieprz
0.30 łyżecz. papryka słodka
0.20 łyżecz. papryka ostra
3 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Karkówkę należy umyć pod bieżącą wodą i osuszyć.
Karkówkę podzielić na porcje, natrzeć przyprawą do mięsa wieprzowego, oprószyć ziołami, pieprzem, obiema paprykami i włożyć do woreczka do pieczenia.
Następnie dodać oliwę i 2- 3 łyżki wody. Woreczek szczelnie zamknąć.
Tak przygotowaną karkówkę piec przez około 90 minut w temperaturze 180 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
495
kcal
Białka
38
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.