Pieczona karkówka
m7
Smaczna i soczysta karkówka.
0
0 / 0
Smaczna i soczysta karkówka.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg wieprzowina karkówka
1 łyżeczka zioła prowansalskie
1 łyżeczka przyprawa do mięsa
0.20 łyżeczka sól, pieprz
0.30 łyżeczka papryka słodka
0.20 łyżeczka papryka ostra
3 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
1
Karkówkę należy umyć pod bieżącą wodą i osuszyć.
2
Karkówkę podzielić na porcje, natrzeć przyprawą do mięsa wieprzowego, oprószyć ziołami, pieprzem, obiema paprykami i włożyć do woreczka do pieczenia.
3
Następnie dodać oliwę i 2- 3 łyżki wody. Woreczek szczelnie zamknąć.
4
Tak przygotowaną karkówkę piec przez około 90 minut w temperaturze 180 stopni.