Pieczona karkówka

m7
Pieczona karkówka

0

0 / 0

Smaczna i soczysta karkówka.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg wieprzowina karkówka

1 łyżecz. zioła prowansalskie

1 łyżecz. przyprawa do mięsa

0.20 łyżecz. sól, pieprz

0.30 łyżecz. papryka słodka

0.20 łyżecz. papryka ostra

3 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Karkówkę należy umyć pod bieżącą wodą i osuszyć.

2

Karkówkę podzielić na porcje, natrzeć przyprawą do mięsa wieprzowego, oprószyć ziołami, pieprzem, obiema paprykami i włożyć do woreczka do pieczenia.

3

Następnie dodać oliwę i 2- 3 łyżki wody. Woreczek szczelnie zamknąć.

4

Tak przygotowaną karkówkę piec przez około 90 minut w temperaturze 180 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

495

kcal

Białka

38

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

37

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły