Pieczona karkówka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczona karkówka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977335364.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczna i soczysta karkówka.
0
0 / 0
Smaczna i soczysta karkówka.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg wieprzowina karkówka
1 łyżecz. zioła prowansalskie
1 łyżecz. przyprawa do mięsa
0.20 łyżecz. sól, pieprz
0.30 łyżecz. papryka słodka
0.20 łyżecz. papryka ostra
3 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
1
Karkówkę należy umyć pod bieżącą wodą i osuszyć.
2
Karkówkę podzielić na porcje, natrzeć przyprawą do mięsa wieprzowego, oprószyć ziołami, pieprzem, obiema paprykami i włożyć do woreczka do pieczenia.
3
Następnie dodać oliwę i 2- 3 łyżki wody. Woreczek szczelnie zamknąć.
4
Tak przygotowaną karkówkę piec przez około 90 minut w temperaturze 180 stopni.